снимка БулфотоОбвиняемите за грабеж на възрастен мъж от село Каспичан

...
снимка БулфотоОбвиняемите за грабеж на възрастен мъж от село Каспичан
Коментари Харесай

От съдебната зала - директно зад решетките: Шуменският съд прати в ареста обвиняеми за грабеж в Каспичан

снимка Булфото

Обвиняемите за обир на възрастен мъж от село Каспичан Галин Г. и Туран А. бяха арестувани под стража още в правосъдна зала, откакто състав на Шуменския областен съд почете митинга на Районната прокуратура в Нови пазар против избраните ограничения за неотклонение „ Домашен арест “.

Протестът бил поддържан и от представителя на Окръжната прокуратура в Шумен. Състав на Шуменския областен съд определил най-тежките ограничения за процесуална насила – „ Задържане под стража “, откакто приел, че е налице действителна заплаха обвинените да се укрият и да извършат друго закононарушение, в случай че са на независимост. 
34-годишният Галин Г., 30-годишният Туран А. и 17-годишният Тунджай Р. били привлечени като обвинени за закононарушение по член 198, алинея 1, по отношение на член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс от Районната прокуратура в Нови пазар. На 14 ноември 2017 година към среднощ с маски на главите те се промъкнали в дома на 78-годишен мъж от село Каспичан, който живеел самичък. Със опасност с нож поискали старецът да им даде парите си. Възрастният човек обяснил, че държи 150 лв. под възглавницата си. Обвиняемите лишили парите, дебитната карта с ПИН-кода, мобилен телефон „ Нокиа “ и фенерче и напуснали дома на жертвата си.  
За да прикрият дейностите си, изгорили част от облеклата, с които били облечени в нощта на грабежа. Отнетият мобилен телефон бил пренебрегнат от мост на река в региона на град Каспичан, а парите на стареца похарчили за водка и шоколад.
След грабежа с автомобил тримата пристигнали във Варна. Галин и Туран изтеглили от банкомат 160 лв. от дебитната карта на ограбения. За  престъплението по член 249 от Наказателен кодекс материалите ще бъдат отделени от формираното досъдебно произвеждане за грабежа и ще бъдат изпратени по подготвеност на Окръжната прокуратура във Варна.
На малолетния съизвършител на арестуваните под стража Галин и Туран  - 17-годишния Тунджай, Районният съд в Нови пазар наложил контрол от контрольор в детска педагогическа стая при районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи. 
Определенията на Шуменския областен съд, с които са взети ограничения за неотклонение на двамата обвинени, не подлежат на обжалване.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР