Снимка БулфотоОбщина Варна трябва да плати над 2000 лева заради

...
Снимка БулфотоОбщина Варна трябва да плати над 2000 лева заради
Коментари Харесай

Осъдиха Община Варна да плати над 2000 лева заради спукана гума на кола

Снимка Булфото

Община Варна би трябвало да заплати над 2000 лв. поради нанесени вреди по автомобил, попаднал в непокрита шахта на пътя. Това постанови в свое решение Районния съд, научи Moreto.net .

Делото е заведено по иск на застрахователя, изплатил обезщетение на притежателя на транспортното средство поради спукана гума и изкривена джанта в пътната грапавина.

На процедура постановената сума се равнява на изплатените средства за покриване на вредите. Към това са добавени и разноските, направени по делото.

Самото произшествие се е случило още през декември 2016 година при придвижване по бул. „ Република “, в посока бул. „ Цар Освободител “. Водачът претърпял случая, откакто минал през шахта на пътното платно, която е била без похлупак. Твърди, че липсвала сигнализация или обезопасяване на място.

От Община Варна оспорват посоченото. Считат, че уврежданията са настъпили вследствие несъобразена с пътната конюнктура скорост. Освен това акцентират мотив, че липсва формиран от Министерство на вътрешните работи протокол за произшествието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР