Снимка: БулфотоОбщина Варна ще отпусне средства за неотложен ремонт на

...
Снимка: БулфотоОбщина Варна ще отпусне средства за неотложен ремонт на
Коментари Харесай

Общината отпусна 750 000 лева за ремонт на мостик край Варна

Снимка: Булфото

Община Варна ще отпусне средства за наложителен ремонт на мостик в к.к. „ Св. Св. Константин и Елена “. Сумата от близо 750 хиляди лв. беше гласувана от членовете на ПК „ Финанси и бюджет “ към Общински съвет – Варна.

Състоянието на оборудването заплашва живота и здравето на хората. Преминаването по него е рисково и основава предпоставки за произшествия, стана ясно на днешното съвещание на комисията.

Имотът е обществена държавна благосъстоятелност, а за обекта има прелиминарен обект. Изготвена е количествено-стойностна сметка на обща стойност 748 177 лева

Строителните работи са възможни и в интервала от 15 май до 1 октомври. Законът за устройство на Черноморското крайбрежие позволява осъществяването на геозащитни действия в националните ни курорти в този интервал. Освен това при бедствени и спешни обстановки позволения за градеж по изключение могат да издават по частични работни планове. В сходни обстановки е позволено строителните бумаги да се комплектуват и по време на неотложните възстановителни работи или след осъществяването им, след което се предават на органа, способен да издаде разрешението за градеж.

Общинските съветници дадоха единодушието си за осъществяване и финансиране на неотложните спешни, геозащитни, противоерозионни и укрепителни работи. Средствата са планувани като обезщетени промени по бюджета на Община Варна за 2018 година Те ще бъдат взети от сумата, планувана за ремонтни и отчуждителни действия на ул. „ Ал. Рачински “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР