Снимка: БулфотоОбразувани са 100 разследвания от прокуратурата за престъпления против

...
Снимка: БулфотоОбразувани са 100 разследвания от прокуратурата за престъпления против
Коментари Харесай

Прокуратурата образува 100 досъдебни производства, свързани с вота

Снимка: Булфото

Образувани са 100 следствия от прокуратурата за закононарушения срещу политическите права на жителите и закононарушения, свързани с изборите, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Данните са към 13 часа, написа Novini.bg.

Повдигнати са обвинявания на 25 индивида. Общо 75 следствия са за закононарушения срещу политическите права на жителите, а 25 са с предмет закононарушения, свързани с изборите. Три досъдебни производства са прекъснати.

В Прокуратурата на Република България са формирани 1406 прокурорски преписки, от които по 1091 е предписан отвод да се образува досъдебно произвеждане.

Прокуратурите в страната са изпратили по подготвеност на други органи 54 преписки, а по останалите 261 се прави инспекция по реда на Закона за правосъдната власт.

Най-много следствия се организират в Софийска градска прокуратура - девет; в плевенската прокуратура те са осем; в Районна прокуратура Варна са пет; в Софийска районна прокуратура и районните прокуратури на Оряхово, Дупница и Бяла Слатина - по четири следствия.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР