снимка: БулфотоОблачно, но сравнително топло през уикенда. Ето и пълната

снимка: БулфотоОблачно, но сравнително топло през уикенда. Ето и пълната ...

Почивните дни около Никулден ще са облачни.снимка: Булфото

Облачно, но сравнително топло през уикенда. Ето и пълната прогноза:

Почивните дни около Никулден ще са облачни. Слънцето в събота ще се показва по-често над централните райони на Северна България. Западната половина на Дунавската равнина ще остане под булото на ниската облачност. В Югозападна България и днес ще превалява дъжд. В ранните часове на деня има повишена опасност от поледици на запад. Приземните температури са около нулата и дори слаб дъжд може да е предпоставка за заледяване. В хода на деня температурите в страната ще се колебаят между 8 и 13 градуса. По-мекото и топло време ще е на изток, предава Нова тв.

В планините ще се стелят мъгли по високите части. Ще има слаби валежи - главно в масивите на Югозапад. В ниското се очаква дъжд, по-високите части – слаб сняг. Температурите в топлата част на денонощието ще са между 1 и 6 градуса.

В неделя времето ще е без особена промяна. Дневните температури отново ще са в диапазона 8-13 градуса, но най-топло ще е в Югозападна и централните райони на Северна България. Отново ще има условия за слаби превалявания на Югозапад.

Седмицата след Никулден ще е облачна и дъждовна, но не и студена. Страната ни попада под влиянието последователно на няколко ядра с ниско атмосферно налягане. Ще вали по-интензивно в понеделник. Обилен снеговалеж се очаква в планинските масиви на Югозапад. Към края на седмицата прогнозите са по високите части на Рила и Пирин да има около 40-50 см нов сняг.

Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на [email protected]. Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на и вижте още в -  .

Прочети тук -

Източник: petel.bg