снимка: БулфотоНяма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам

...
снимка: БулфотоНяма обида, няма огорчение. Просто не искам да омръзвам
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев: Нищо трагично и драматично не е станало

снимка: Булфото

Няма засегнатост, няма оскърбление. Просто не желая да дотягам на хората. Аз съм си аз, аз съм си доктор. След време ще реша, не желая да занимавам обществото с визия за бъдещи проекти, добави професорът.

Благодаря човешки на хората - разбрах какъв брой доста ме почитат. Искам да се поклоня пред сътрудниците, тъй като станаха малко небрежно нещата, само че по-добър колектив за тези 140 години в Националния център по заразни и паразитни заболявания не е имало. Това съобщи изненадващо пенсионираният дълготраен шеф на Центъра проф. Тодор Кантарджиев в предаването " Денят стартира " с Георги Любенов.

Нищо трагично и трагично не е станало. Дай Боже, всеки по този начин да го изпратят. Молбата ми към сътрудниците е, че към този момент демонстрираха своето отношение, няма потребност да упорстват, съобщи още проф. Кантарджиев.

Искам да заявявам, че имам доста позитивно отношение към пациентски организации и предпочитание да се провеждат хора, уточни професорът по отношение на опита на здравния министър Стойчо Кацаров в пациентските организации.

Мисля, че доста хора, които замисляха моето премахване, в този момент съжаляват, счита проф. Кантарджиев. Сега настана едно такова време, че в случай че не си застрашен от премахване, значи си никой, добави той.

Преди десетина години беше същата обстановка с морбили, каквото е в този момент с ковид. Купуваха се ваксини, подаряваха се на прилежащи страни и в този миг стана една зараза - за жалост 24 дечица умряха. И в този момент какво стана - министърът стартира да търси махна на тези, които видяхте какво направиха, разяснява проф. Кантарджиев.

Слава Богу, че имаше политици, които можеха с рецесии да се оправят. Помните пролетта на 2020 какво стана в Испания, в Италия, в Западна Европа. Да благодарим на Господ, че минахме по този начин в България, добави професорът.

Той е безапелационен, че би трябвало да се акцентира на имунизацията в страната и насочването към възрастни и трудноподвижни хора са верни.

Преди всяко излизане пред медиите - 1-2 часа са разногласия и не постоянно специалистите сме били на едно мнение, разяснява професорът по отношение на брифингите на НОЩ, които се организираха постоянно всяка седмица.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР