снимка БулфотоНяма да отпадат теми от предстоящите матури, които ще

...
снимка БулфотоНяма да отпадат теми от предстоящите матури, които ще
Коментари Харесай

МОН: Няма да отпадат теми от матурите и ще са присъствени

снимка Булфото

Няма да отпадат тематики от идните матури, които ще са присъствени. Това съобщи във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев, съобщи.

Ако обстановката се усъвършенства, имаме съображение до края на месеца, да се вземе решение за връщане на всички възпитаници присъствено в клас, само че това най-вероятно ще бъде решено от последващо държавно управление, сподели министърът.

" Учениците от 1-4 клас имат единствено 5 изгубени седмици. До огромна степен спасихме годината за децата от начален стадий. Що се отнася до учениците от прогимназиален и гимназиален стадий, това беше най-трудната година от позиция на опция за присъствено образование ", призна министърът.

Средно към 50% от учениците 5-12 клас са били на присътвено образование през тази образователна година, само че до края има предпоставки процентът да се усили, счита Вълчев. Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, уточни просветителният министър в оставка Красимир Вълчев.

„ Тези 303 учебни заведения, които избраха през декември месец да не учат, да организират планови действия, в този момент ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по ползи. Вероятно повече възпитаници ще бъдат на по този начин нареченото обезщетително образование - това е спомагателното образование за превъзмогване на просветителни компликации “, сподели министърът.

Присъствено ще се организира външното оценяване и матурите за учениците от четвърти, седми, десети и дванадесети клас. Няма тематично закъснение от предишни години, по тази причина няма да отпадат тематики от конспектите, съобщи просветният министър.

„ Има предпоставки да бъде извършено при спазването на всички епидемиологични условия. Учениците ще бъдат сред 8 и 13 в зала според от размера на класните стаи, тъй че да има разстояние сред тях на метър и половина, ще влизат от колкото се може повече входове “, изясни Вълчев, представен от БНР.

В ПМГ „ Васил Друмев “ във Велико Търново министърът откри проучвателен комплекс по математика и естествени науки. В проекта за възобновяване и резистентност са заложени средства за създаване на STEM центрове в 2000 учебни заведения.

В изследователския център е основана и нова лаборатория по роботика, а новаторската задача, предоставена от просветителния министър на ПМГ и Техническия университет в София, е да се разработят нови просветителни и тематични посоки над наложителните дисциплини и Природо-математическата гимназия във Велико Търново да стане център за цифрови нововъведения и реализация на младежите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР