снимка БулфотоНяколко германци, които отказали д а бъдат ваксинирани срещу

...
снимка БулфотоНяколко германци, които отказали д а бъдат ваксинирани срещу
Коментари Харесай

Германци, отказали да се ваксинират, ги застигна уволнение

снимка Булфото

Няколко германци, които отказали д а бъдат имунизирани против Ковид, били уволнени от работа. Те са към този момент някогашни служащи в работа за патронаж, написа вестник „ Билд “, представен от.

Началникът на центъра за грижи в Десау-Росблау, провинция Саксония-Анхалт, Рене Вилмер и брачната половинка му си поставили ваксина и призовали чиновниците си да последват техния образец. Трима отказали да се имунизират, а четирима към момента не са решили.

Вилмер разговарял с тях и им дал материали за имунизирането. Накрая сложил период от два дни, в които колебаещите трябвало да вземат решение. След като този период изминал, чиновниците не дали позитивен отговор и били уволнени.

Вилмер твърди, че служащите не проявявали почитание, не изпълнявали разпорежданията му, а някои отказали непосредствено да си сложат ваксина.

Според версията на една от някогашните служителки, той не взел поради опасенията им и ги заплашил с уволняване, в случай че не се имунизират.

„ Не съм срещу имунизирането. Просто желаех да помисля още няколко дни. Неприятно е, когато някой ми слага периоди по подобен персонален въпрос “, счита тя.

Според изданието, дамата счита да се обърне към съда и да подаде тъжба против някогашния си шеф.

Повечето от уволнените седем души, обаче, към този момент са си намерили нова работа.

Вилмер сега търси нови медицински сестри и желае чиновниците му да се имунизират против ковид. Обяснението за това условие е, че се грижи за сигурността на пациентите.

Мъжът получил голям брой закани от съперници на имунизирането, в това число за ликвидиране.

Ваксинирането в Германия стартира на 27 декември, като досега е сложена ваксина на повече от 1,2 млн. души, а 25 000 към този момент са получили втора доза.

Приоритет имат хората над 80-годишна възраст, жителите и чиновниците на домове за възрастни, както и медицинските служащи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР