снимка БулфотоНяколко фракции на Сирийската национална армия вече са откзали

...
снимка БулфотоНяколко фракции на Сирийската национална армия вече са откзали
Коментари Харесай

Сирийските наемници отказаха на Ердоган да защитават летището в Кабул заради фатален край

снимка Булфото

Няколко фракции на " Сирийската национална войска " към този момент са откзали на Турция да отидат в Кабул, с цел да пазят летището откакто Афганистан е под ботуша на талибаните. Ето за какво Турция се наложи да преустанови  проекта си за изпращане на сирийски наемници там, написа " Туркиш минитс ", представен от news.bg.

Турското разузнаване осведоми своите пълномощни сирийски фракции да спрат подготовката за изпращане на сирийски наемници на летището в Кабул след завладяването от талибаните.

Преди изтеглянето на САЩ от Афганистан турското разузнаване е поискало от дивизията Султан Мурад, дивизията ал-Хамза и други фракции, настоящи под знамето на " Сирийската национална войска ", да приготвят стотици бойци, които да пазят летището, съгласно източници на SOHR.

Според отчета на SOHR " Няколко фракции са отказали да изпратят своите бойци в Афганистан с опрощение, че битките против талибаните биха били съдбовни ".

Твърденията за разполагани от Турция със сирийски наемници в конфликтни зони извън Сирия има и преди.

Наблюдатели настояват, че Турция е улеснила разполагането на сирийски наемници във войната сред Азербайджан и Армения в края на 2020 година

Твърди се, че чрез подкрепяни от Турция компании за сигурност сирийците от регионите, следени от бунтовниците, са били и в гражданската война в Либия, на страната на подкрепяното от Турция държавно управление на националното единодушие.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР