снимка БулфотоНовите мерки, които се въвеждат от утрешния ден, няма

...
снимка БулфотоНовите мерки, които се въвеждат от утрешния ден, няма
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: В следващите 14 дни няма да смекчим мерките

снимка Булфото

Новите ограничения, които се вкарват от утрешния ден, няма да бъдат смекчавани най-малко за идващите две седмици. Следим обстановката всеки ден – подготвени сме както да отменим ограничения, по този начин и да ги разтеглим, като основата е здравната целенасоченост. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов, съобщи.

Мотивът за оставката на досегашния началник на РЗИ София доктор Данчо Пенчев е персонален. Това сподели здравният министър пред Българска национална телевизия, откакто стана ясно, че Пенчев не е подал оставка с претекст анулираната карантина на премиера Бойко Борисов и на президента Румен Радев.

Заместник на доктор Пенчев е доктор Маева. Когато проведем конкурс, ще има непрекъснат заместител, посочи Ангелов, който увери, че няма терзания за работата на РЗИ. Но заяви, че от 31 чиновници на РЗИ 28 били изведени от системата и 3 чиновници трябвало да напишат 3000 наставления - това е невероятно!

Правилата са идентични за всички български жители и ще си останат такива, акцентира проф. Ангелов за карантината.

Присъствените занятия в езикови центрове, просветителни центрове, занимални и други се стопират, тъй като там се смесват деца от разнообразни паралелки т.е. има по-голям риск от болест. Много е мъчно да се изясни на децата, тъй като детството е нехайно, само че би трябвало да го разбираем, изясни проф. Ангелов.

Много значимо е всички български жители да схванат, че тези ограничения не преследват ограничение на свободата ни, а медицински цели – даже бъдещето на нацията. " Тази борба може да бъде извоювана с разсъдък, дисциплинираност и разсъдък, а не с всеобщ надзор. Ако българските жители не имат вяра в тези ограничения, няма да реализираме резултат ", категорично съобщи проф. Ангелов.

Подготвени сме – като инсталация, брой кревати, само че в случай че натискът продължава да се усилва, системата няма да издържи. За да получи един човек качествена и навременна здравна помощ, то би трябвало хората, които я оказват, да работят умерено, а не под напън.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР