снимка БулфотоНова акция стартира днес на пътя. Целта й е

...
снимка БулфотоНова акция стартира днес на пътя. Целта й е
Коментари Харесай

Пътна полиция ще бди над трафика между малките населени места

снимка Булфото

Нова акция започва през днешния ден на пътя. Целта й е повишение сигурността на пътя, а инспекциите ще продължат до 24 март. Акцент ще бъде придвижването в градовете и пътищата сред дребните обитаеми места, посочи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел " Пътна полиция ", ГДНП, съобщи .

В градовете екипите ще наблюдават за водачи, които лишават преимущество на другите пътни транспортни средства, както и за недопускане на прекосяване на забранителен сигнал на светофар. 

На територията на три регионални дирекции от Западна България ще има засилен надзор на пътищата сред дребните обитаеми места. Екипите ще наблюдават главно за неправоспособни водачи и ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

От началото на годината до 16 март се регистрира спад на пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци – към 45%, добави основен контрольор Близнаков. По думите му това се дължи на засиления надзор от органите на реда.

45 166 моторни транспортни средства са тествани по време на последната интервенция с фокус на потреблението на предпазни средства. Тя се организира в интервала от 8 до 14 март и бе проведена по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на инспекциите екипите са открили 3922 нарушавания. Случаите за неизползване на предпазен колан от водачите са били 2476. Общо 1357 пасажери също са били глобени за неизползване на предпазен колан, 895 от които са пътували на предната седалка и 462 на задните. Установени са и 24 случая, в които деца са били транспортирани на предна или задна седалка без колан. Случаите за неизползване на предпазни столчета при транспорт на деца са 46.

Еекипите са открили 11 случая на неизползване на защитна каска от мотоциклетисти и осем, в които са били транспортирани деца на двуколесни транспортни средства без каски.

По време на интервенцията са били разкрити и пет случая на транспорт на крадени артикули.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР