Снимка БулфотоНищо не искам да правя в България. Изпитвам отвращение.

...
Снимка БулфотоНищо не искам да правя в България. Изпитвам отвращение.
Коментари Харесай

Пламен Бобоков: Най-голямата ми грешка е, че останах в България

Снимка Булфото

Нищо не желая да върша в България. Изпитвам омерзение. Дълбока гадност и омерзение ", декларира в изявление за  " Капитал "  бизнесменът Пламен Бобоков, който при започване на юни бе упрекнат дружно с брат си Атанас Бобоков и някогашния зам.-министър на екологията Красимир Живков за присъединяване в проведена незаконна група за противозаконен импорт и преправка на боклуци от чужбина.

Бобоков е освободен срещу гаранция от 1 млн. лв.. Миналата седмица прокуратурата популяризира и текстови известия сред Пламен Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов и разгласи, че разследва търговия с въздействие.

" Най-голямата ми неточност е, че останах. Това не е моята България ", споделя още Бобоков и се извинява на брачната половинка си, че когато преди 4-5 години е желала да емигрират, той е настоял да останат.

" Ние не сме последните. Да, да - в случай че това нещо продължи, ще има доста други ", споделя в изявлението Бобоков и дефинира като най-голямото си отчаяние обстоятелството, че Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в която членуват предприятията му, е замълчала по проблема с арестите. " С този слоган " Гласът на българския бизнес "... То го няма този глас ", споделя Бобоков. И продължава: " Но като играе мечка в прилежащия двор, постоянно идва и в твоя. " Според него и обществото в България мълчи, а би трябвало да въстане " против превзетата страна ".

В изявлението, което е прекратено от влезнали за обиск в офиса на " Приста ойл " чиновници на реда, Бобоков декларира, че най-големият проблем след шумните арести е имиджът на бизнеса му, и споделя за отказано финансиране от банка скоро след акцията.

" Корупцията в страната е в публичните поръчки. В ръководството се влиза освен за наслаждение и за приятност от личното си великолепие, а главно за пари. Погледнете какъв брой са държавните поръчки годишно и изчислете 10-15% от цената им. Получава се сред милиард и два годишно, които се усвояват по някакъв метод съгласно мен ", споделя Бобоков. Посочва, че държавните поръчки в " Монбат " и " Приста ойл " са под 1% от оборота, което демонстрира, че нямат присъединяване в никакви схеми.

Пламен Бобоков декларира, че в никакъв случай не е желал да взе участие в политиката и сега няма такива упоритости. Добавя, че има другари във всички политически партии, че е имал връзка с премиера Бойко Борисов и с министри. " Никога не съм се срещал с тоя симпатяга ", дава отговор на въпрос дали през годините се е срещал с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Казва, че преди към 15 години се е срещал с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, който дефинира като доста образован човек, а с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се е виждал в качеството ѝ на зам.-министър на стопанската система в държавното управление на Сергей Станишев.

Разследването за търговия с въздействие поради диалозите му с русенския прокурор Николай Николов и секретаря на президента и някогашен вътрешен министър Пламен Узунов той дефинира като " цялостен цирк ". " Секретар на президент не е никакъв админ. Той е с нула въздействие и власт ", споделя Бобоков. " Ако това е търговия с въздействие, не знам по какъв начин би трябвало да се дефинира останалото, протичащо се в страната ", споделя той.

Цялото изявление четете тук.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР