Снимка: БулфотоНесебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите най-вероятно ще

...
Снимка: БулфотоНесебърският бос Димитър Желязков – Митьо Очите най-вероятно ще
Коментари Харесай

Флагман: Митьо Очите излиза от затвора за Коледа

Снимка: Булфото

Несебърският необут Димитър Желязков – Митьо Очите най-вероятно ще излезе на независимост още идната седмица, написа " Флагман ". 

Очаква се това да стане на 18 декември, когато в Специализирания углавен съд ще се организира разпоредително съвещание по делото за проведена незаконна група (ОПГ) за изнудване, насила, закани, палежи и разпространяване на опиати, за чийто водач е апетитен Желязков.

Процесът към този момент претърпя един провал при започване на септември, когато магистратите и от двете инстанции на спецсъда прекратиха делото против Очите и още 12 души поради съществени процесуални нарушавания в обвинителния акт. Спецпрокуратурата небрежно внесе новото обвиняване, единствено 2 седмици след решението на апелативния спецсъд.

Въпреки това процесът към момента не може да започва. Причината – съдът към този момент 3 пъти трансформира датите на разпоредителното съвещание по искане на държавното обвиняване още веднъж поради обвинителния акт.

Делото не можа да тръгне и преди месец поради неявяването на 7 очевидци – потърпевши от групата на Очите съгласно техните показания по досъдебното произвеждане. Свидетелите не били постоянно призовани.

Основният проблем в обвинителния акт е, че Турция екстрадира Желязков по отношение на обвиняванията за тайфа и палеж, само че не и за останалите. Защитата откри и пропуски, свързани с преплитане на функционалностите на участниците в групата - не ставало ясно кой е подстрекател и кой помощник при осъществяването на закононарушенията. Имало и разминаване на дати и суми, за които се твърди, че са прибирани от рекета.

Делото обаче сигурно ще тръгне тази сряда, разкриват нашите източници. Веднага след разпоредителното съвещание ще се гледа и мярката за неотклонение на Желязков, на която се чака той да бъде пуснат на независимост. 

Това сигурно ще се случи при нов неуспех на процеса и Митьо Очите ще може да изкара празниците в компанията на най-близките си хора, още повече че босът към момента не е виждал онлайн внучката си Тияна.

Припомняме, че Очите е зад решетките от август м. година, когато е закопчан в Турция. Той беше екстрадиран в България през февруари. На процедура, сега Желязков е в пандиза повече от година без обвиняване.

Ъндърграундът от няколко месеца се приготвя за завръщането на боса. Срещу Митьо пропели няколко доста авторитетни фигури в подземния свят, които били „ на тръни “ поради възможното му излизане на независимост.

Желязков самичък уточни бургазлията Георги Илиев като един от очевидците против него. Малко по-късно пък самият Илиев се размина с условна присъда като водач на наркобанда. Според мълвата в подземния свят той е изтъргувал свободата си за показанията против Очите.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техн
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР