Снимка: БулфотоНе съм на мнение, че трябва да приемем още

...
Снимка: БулфотоНе съм на мнение, че трябва да приемем още
Коментари Харесай

Себастиан Курц не желае да предоставя защита на повече бежанци от Афганистан

Снимка: Булфото

Не съм на мнение, че би трябвало да приемем още хора в Австрия, а тъкмо противоположното, сподели Курц в изявление за телевизионния канал PULS 4, което ще бъде излъчено по-късно през днешния ден.

С повече от 40 000 към този момент признати афганистанци, Австрия е приютила втората по величина афганистанска общественост в Европейски Съюз, на глава от личното си население. Курц поредно отхвърли приемането на още афганистанци. По време на моето канцлерство сходно нещо няма да се случи, съобщи Курц.

Той загатна и " изключително сложното консолидиране " на тази група от популацията. Да бъдат одобрявани хора, които след това не могат да се интегрират, е голям проблем за нас като страна, сподели канцлерът.

Според Курц, несъмнено е, че талибаните са жестоки и изискванията на живот в Афганистан са ужасни. Правителственият началник обаче прикани интернационалната общественост да направи всичко по силите си за възстановяване на спешната обстановка в тази страна.

Въпреки всичко, Австрия също би трябвало да признае, че доста неща са в непознати ръце. Не всичко е в границите на нашите благоприятни условия, акцентира австрийският водач.

Курц повтори предлагането хора от Афганистан да получават помощ в прилежащи на родината си страни. В тази връзка той уточни Туркменистан и Узбекистан и сподели, че Европейски Съюз би трябвало да поддържа страни от района, добавя Българска телеграфна агенция.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР