снимка БулфотоНай-много хора са останали без работа в големите градове. 

...
снимка БулфотоНай-много хора са останали без работа в големите градове. 
Коментари Харесай

Най-много хора са изгубили работата си в големите градове

снимка Булфото

Най-много хора са останали без работа в огромните градове. 
Без ограниченията на страната щяхме да стигнем 18%, в случай че не и повече, безработица, нещо, което е напряко доста ужасно, разяснява Георги К. Първанов, експерт по човешки запаси и член на борда на Българската асоциация за наемане на хора, пред БНР.

По думите му годината стартира много отрицателно. През първата седмица на януари добавихме 15 хиляди нови безработни, посочи Първанов. Той цитира публична статистика, съгласно която за съвсем година от началото на пандемията загубата на работни места възлиза на 150 хиляди.
" Според мен действителната цифра е към 200 хиляди. По мои сметки може би сме на към 12-13% безработица ", уточни експертът.

Според него даже да се случи отварянето, което чакаме, то няма да докара до бърз растеж на заетостта.

" Хората няма да посещават изключително постоянно първоначално нито моловете, нито фитнесите, нито ресторантните и доста бизнеси, които на ръба са оцелявали и са си правели сметка, че ще се възстановят бързо, също могат да бъдат изгубени ", счита Първано

Бизнесите, които оцеляват и бързо са се преориентирали в новата среда, са свързани с онлайн сферата, медицината и фармацията, IT промишлеността.

" Виждаме рецесия, каквато не сме привикнали. Ще би трябвало да се пренапишат учебници по стопанска система. В рецесия би трябвало тържищата да са надолу, парцелите, а те са нагоре. Много необичайно е това, което се случва ", заключи експертът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР