Снимка БулфотоНай-малко осем месеца нелегално е кметувал в село Галиче

...
Снимка БулфотоНай-малко осем месеца нелегално е кметувал в село Галиче
Коментари Харесай

Скандално! Ценко Чоков кметувал нелегално в село Галиче осем месеца

Снимка Булфото

Най-малко осем месеца незаконно е кметувал в село Галиче скандалният обвиняем Ценко Чоков, оповестява Конкурент.бг.

Доскорошният кмет на село Галиче е в пандиза по обвиняване, че е главатар на тайфа рекетьори, само че все пак остана на поста си като кмет повече от година.

Чоков освен че е получавал заплата, до момента в който бе разследван и арестуван, само че бе нараснал за ръководител на комисията по земите в Галиче с цялостно единодушие на общинските съветници.

Така продължи да разписва документи и от пандиза, до момента в който се водеше първо в заплатен, а по-късно в неплатен отпуск по болест.

През май Общинската изборна комисия се базира на правото на Чоков да употребява неплатен отпуск и остави скандалния кмет на поста му. Четири месеца по-късно висшите магистрати подредиха Чоков да бъде отхвърлен неотложно от поста. Решението на Върховен административен съд е дефинитивно.

На процедура това решение удостоверява постановлението на административния съд във Враца от юни тази година.

Тогава врачанският съд изрече безапелационното си мнение, че пълномощията на Ценко Чоков като кмет на село Галиче би трябвало да бъдат прекъснати. Съдът постанови, че решението на ОИК в Бяла Слатина, да остави на поста Чоков е незаконосъобразно, и го анулира. Основната причина, посочена от съда за предварително преустановяване на пълномощията на кмета, е, че Чоков незаконосъобразно е употребил неплатен отпуск, цитира Пик.

След това в съда бе пратена касационна тъжба от Чоков против решението, с което съдът анулира като незаконосъобразно решението на ОИК в Бяла Слатина. В нея е застъпено мнение, че решението на врачанския административен съд е погрешно и е отправено искане към висшите магистрати да го анулират.

Вместо него трябваше да постановят друго, с което да потвърдят решението на общинската изборна комисия, която остави на поста Чоков.

В писмен отговор от ОИК в Бяла Слатина, споделиха напълно претекстовете в касационната тъжба.

Делото бе изпратено по подготвеност на Върховния административен съд за разглеждане и изговаряне.

Решението на висшите магистрати се базира на обстоятелството, че директно определените от електората длъжностни лица имат право на заплатен, само че не и на неплатен отпуск.

В последните над 8 месеца Ценко Чоков се води на работа, само че в действителност е в ареста.

Постановлението на Върховен административен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Вече някогашният кмет на Галиче Ценко Чоков е в ареста от края на май предходната година и против него е в ход углавен развой в профилирания съд. Той е упрекнат като началник на тайфа за рекет, лихварство, побоища и палежи.

След като стана ясно, че Чоков е заемал незаконно поста си, стартира и инспекция на делата му, вършени от килията в Софийския затвор.

Според локални поданици Чоков е разписвал документи, до момента в който е бил незаконен кмет, и в този момент те ще би трябвало да бъдат анулирани.

Очаква се и цялостен одит на кметството в Галиче, с цел да се откри каква част от активността на кмета е била нерегламентирана и дали има корист със служебно състояние.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР