Снимка БулфотоНай-голямото обединение на водещи компании у нас в автомобилната

...
Снимка БулфотоНай-голямото обединение на водещи компании у нас в автомобилната
Коментари Харесай

Фирмите от автомобилната индустрия у нас: С Валери Симеонов сме! На него разчитаме да не пипат максималния осигурителен праг

Снимка Булфото

Най-голямото обединяване на водещи компании у нас в автомобилната промишленост – Аутомотив Клъстер България, популяризира мнение, в което се показва паника от общественото напрежение, застращаващи политическата и икономическа непоклатимост на страната, написа флагман.бг.

Ето и цялостния текст на мнението, подписано от ръководителя на УС Иван Михайлов и изпълнителния шеф арх. Любомир Станиславов:

Уважаеми дами и господа,

С оглед на общественото напрежение през последната седмица призоваваме българското държавно управление и протестиращите обществени групи да доближат до консенсус без да заплашват политическата и икономическа непоклатимост на страната.

Компаниите, работещи в аутомотив промишлеността, са без подозрение измежду най-бързо растящите в българската стопанска система. 3а по-малко от 10 години нашият дял от националния вътрешен артикул набъбна от 1% на 5%, като вероятността е в идващите 10 години да достигнем 8%. Това е резултат както на находчивостта и гения на българските бизнесмени и мениджъри в бранша, по този начин и на уменията на нашите чиновници.

С паника следим ескалацията на напрежението през последните месеци в изпъпнителната и законодателната власт от една страна и настояванията на майки на деца с увреждания от друга. Това напрежение се изостри изключително през поспедните дни разследване на разменени реплики сред заместител министьр-председателя по икономическа и демографска политика господин Валери Симеонов и майки от гореспоменатата група.

Както българските, по този начин и задграничните компании от аутомотив промишлеността са извънредно обществено виновни и слагат акцент върху екологичната и обществената резистентност на нашия бизнес. Като такива, ние показваме схващане и поддръжка към настояванията на майките на деца с увреждания, както и паника по отношение на остротата на разменените думи.

Въпреки това, считаме за изключително рисково този проблем да ескалира до оставка на отрасловия стопански вицепремиер и потенциапен разпад на ръководещата коалиция.

Ресорният вицепремиер Валери Симеонов се е отнасял с извънредно схващане и е оказвал основна помощ на аутомотив промишлеността по повод провокациите в пазара на труда, административната среда и измененията в данъчно осигурителната тежест. Приветстваме неговата ангажираност и рецензия към непредвиденото нарастване на оптималния застрахователен предел, което е следващ образец за липса на предвидимост в бизнес средата у нас. Подобни политики слагат под въпрос устойчивостта на стопанската среда и слагат под риск освен финансовите проекти и планове на аутомотив промишлеността, само че и опцията да разтеглим своите вложения, претовареност и индустриален потенциал.

Ето за какво молим към изпълнителната власт, майките на деца с увреждания и водачите на политическите партии в България да смъкват създалото се напрежение, да подчертават върху приемането на постигнатия законодателен консенсус в изгода и поддръжка на най-уязвимите членове на нашето общество и да обезпечат нужната на бизнеса икономическа и политическа непоклатимост без подаване на оставки.

Като обединител на аутомотив фирмите се причисляваме изцяло към изказаната позиция от ръководителите на работодателските организации, че справедливото преразпределение на бюджетни средства може да бъде реализирано единствено и само откакто този запас бъде направен от действителната стопанска система, за което тя има потребност от подобаваща иконгомическа, политическа и обществена конюнктура, характеризиращи се със успокоение, предвидимост и рационално равнище либерализация на административната среда.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР