снимка БулфотоНай-големият провал на Цвета Караянчева е, че позволи изпълнителната

...
снимка БулфотоНай-големият провал на Цвета Караянчева е, че позволи изпълнителната
Коментари Харесай

Мая Манолова: Най-големият провал на Цвета Караянчева е, че позволи изпълнителната власт да се гаври с парламента, а премиерът – с нея персонално

снимка Булфото

Най-големият неуспех на Цвета Караянчева е, че разреши изпълнителната власт да се гаври с парламента, а министър председателят – с нея персонално. Имаме си министър председател дезертьор, който за два дни избяга от Народното събрание четири пъти. С общи старания, с гласовете на „ Изправи се! Мутри вън! “, Демократична България и „ ИТН “ обаче беше признато министър председателят да пристигна идната сряда и да рапортува в парламента за Плана за възобновяване и резистентност.

Това съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се! Мутри вън! “ Мая Манолова в тв 7/8.

Депозирахме искане за чуване на Борисов за Плана за възобновяване и резистентност, а той излезе в отпуск. После поискахме внасяне на Плана за възобновяване и резистентност, тъй като никой не знае какво има в третия вид на този план. Половин час по-късно Борисов се разпореди да се изпрати проекта, а Дончев беше през целия ден в парламента, с цел да замести Борисов в обясненията. Ние обаче желаеме да рапортува министър председателят, който не се е явявал в парламента година и половина, добави Манолова, представена от

Тя акцентира, че първият транш по Плана за възобновяване и резистентност е 12,2 милиарда лева и те би трябвало да стигнат до компаниите и семействата, за преоборудване на предприятията и цифровизация. Самият факт, че Томислав Дончев се пробва да не съблюдава периода за показване на Плана и на плановете към него, обрича българския народ тези пари да закъснеят и да не е известно по кое време ще дойдат, изясни Манолова.

Най-големият неуспех на Цвета Караянчева е, че разреши изпълнителната власт да се гаври с парламента, а министър председателят – с нея персонално. Сега като има опция да пристигна Борисов в парламента, да го сложим на място, да рапортува по значими за българския народ тематики, би следвало тя да не пречи. Караянчева е най-яростната във връзка с това Борисов да не идва в парламента, сподели още тя.

12 години ГЕРБ мачкаха българския народ. В момента сменят бордове на лечебни заведения, назначават незнайни хора, без подготовка. Сменят даже хората в библиотеките. Борисов си споделя в записите – някой би трябвало да е сплескан, тъй като не е с него, акцентира Манолова.

Освен да извадим мутрите от властта и от институциите, би трябвало да покажем и техните обири. Сигурна съм, че в Комисията по проверката ще има доста сигнали, само че ние би трябвало да покажем, че Борисов си отива и повече няма да се върне и кражбите и корупцията ще спрат. Промяната е необратима и допустима, Борисов повече няма да е министър председател, безапелационна бе Манолова.

Не ни е боязън от бързи избори, подготвени сме, само че би трябвало да се трансформират изборните правила. ГЕРБ ги е боязън от националния яд. В момента се пробват да тупат топката, да се изкарат жертва и да покажат, че не сме най-добрият парламент. Борисов беглецът желае да излезе в ролята на избавител, добави тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР