Снимка БулфотоНашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република.

...
Снимка БулфотоНашата позиция винаги е била за конституционна парламентарна република.
Коментари Харесай

Нинова: Коалиция между ГЕРБ и БСП би било края на демокрацията! Не вярвам Радев да направи партия. За президентска република дума да не става

Снимка Булфото

Нашата позиция постоянно е била за конституционна парламентарна република. Не считам, че каквато и да е концепция за президентска република стои на дневен ред. Съгласна съм с мнението на президента Радев за нуждата от предварителни парламентарни избори, тъй като това е и нашата теза отдавна. Такива избори за незабавни и наложителни. Така че, както вярно означи държавният въпрос, въпросът не е дали, а по кое време ще бъдат. Това съобщи водачът на БСП Корнелия Нинована брифинг пред публицисти в централата на партията, съобщи кореспондент на Novini.bg.

,,Коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ би било края на демокрацията. Когато леви и десни хрумвания седнат дружно на властовата маса, тогава се завършва с същинския политически живот и тогава народът ще излезе против властта. Идеята за програмно държавно управление с присъединяване на всички парламентарно показани сега партии също би било тежко решение``, уточни Нинова.

,,Не за първи път се повдига въпроса за основаването на партия от Радев, тъй че аз не виждам вест в това нещо. Пак ще кажа, това е негово решение. Но нямам доверие той да направи партия. Гледам на това като на конспирация, само че това е мое виждане``, сподели още водачът на социалистите.

,,Повдигнатото обвиняване против Елена Йончева е несериозно и голословно. Става дума за интервал, когато на никой от нас не ни е минавало през мозъка, че КТБ ще бъде в такова положение. Който се пробва да се бори против властта, бива наказван с политически развой, а не със съдебе. За мен изпълнителната власт и прокуратурата работят заедно``, добави още Нинова.

Във връзка с доклада на президента Румен Радев Нинова уточни, че той просто е трансформирал думите си в дейности с наложените дотук от него 12 вета.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР