Снимка БулфотоНародното събрание прие промени в Кодекса за социално осигуряване

...
Снимка БулфотоНародното събрание прие промени в Кодекса за социално осигуряване
Коментари Харесай

НОИ ще изчислява пенсиите по две методики, решиха народните представители

Снимка Булфото

Народното събрание одобри промени в Кодекса за обществено обезпечаване на първо четене, с които позволи на новите пенсионери да включват в изчисляването на пенсията си прихода за трите най-благоприятни години преди 1997 година, пише novini.bg.

Законопроектът е импортиран от ПГ на ГЕРБ и бе признат на първо четeне единомислещо със 107 гласа „ за “. В в този момент настоящото законодателство в осигурителния приход, от който се пресмятат новите пенсии за трудова активност, не се включва интервалът от три поредни, определени от лицето години от последните 15 години застрахователен стаж до 1 януари 1997 година, както и осигурителният приход в интервала 1 януари 1997 до 31 декември 1999 година

С импортираните промени се дава опция на лицата при подаване на заявление за отпускане на пенсия след 31 декември 2018 година да изберат размера на пенсията им да бъде избран с самостоятелен коефициент, изчислен по остарелия ред. Това значи, че ще могат да включат прихода за трите най-благоприятни години преди 1997 година и на целия приход от 1 януари 1997 година до пенсионирането им.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР