Снимка: БулфотоНадявам се през юли и август да започнат да

...
Снимка: БулфотоНадявам се през юли и август да започнат да
Коментари Харесай

Ангелкова: Надявам се през юли и август да има повече туристи по Черноморието и във вътрешността на страната

Снимка: Булфото

Надявам се през юли и август да стартират да се възстановят пътуванията и да има повече туристи освен по Черноморието, само че и навътре в страната , съобщи във Велинград  министърът на туризма Николина Ангелкова, написа dnes.bg.

" Очакваме решението на Европейската комисия за пътуванията на туристите от трети страни, защото  за нас са значими пазари като Русия, Турция, Украйна, Молдова, Беларус, Израел . Направили сме оферти в тази посока ", уточни още Ангелкова на среща с представители на туристическия бранш и локалната власт.

Министърът подчертава върху акцията за промотиране на България като балнео- и СПА дестинация. В резултат на партньорството през септември 2019 година страната ни бе включена в листата от страни, в които обезпечени жители на Германия могат да употребяват по линия на касите артикули от медикъл туризма.

 

Преди две седмици бе извършен диалог с ръководители на немските здравни каси в тази посока. Имаме големи шансове да запълним тази ниша и да насочим интереса към България през месеците септември и октомври. Ще разчитаме на дейната ви позиция, с цел да популяризираме балнеопотенциала си, изключително в условия на рецесия с ковид. Тази, а и идващите години грижата и сигурността за здравето ще са измежду главните претекстове на хората да изберат дестинацията си за отмора. Затова тъкмо в този момент балнео-, СПА и здравният туризмът ще са мотор за поощряване интереса и доверието на туристите към пътуванията. Предлагаме първокласен артикул,  атрактивни цени и безвредни условия за престояване, сподели още министърът.

Вече стартираха рекламните акции на България към съществени целеви пазари – балканските страни, Израел, Скандинавския район, Германия, Вишеградската четворка.  Средствата са мощно лимитирани, изключително спрямо бюджетите на други страни. Предприели сме таргетиран метод, с цел да имаме по-сериозно преимущество, уточни Ангелкова и добави, че България се популяризира и по водещи международни канали като BBC, CNN, Euronews, National Geographic. Кампанията за вътрешния пазар също е в ход.

Много е значимо да се съблюдават напътствията на Министерството на здравеопазването и РЗИ за повишените здравни и санитарни правила, с цел да предлагаме първокласен и безвреден артикул, подчертава още тя. От спазването на тези ограничения и дисциплината на всеки зависи по какъв начин по-бързо да се ограничи до най-малко разпространяването на вируса. Важно е всеки да бъде виновен пред себе си. Имаме поддръжката на държавното управление и Националния действен щаб, увери министърът на туризма.

Министърът напомни поредната политика на институцията за понижаване на административната тежест и за облекчение работата на сектора през рецесията.

От програмата и фонда за безработица се насочват 50 млн. лева единствено за бранш туризъм и те ще са съвместими с мярката 80:20. Тя стартира да работи от 1 юли до края на септември с наклонност да бъде удължена до края на годината. Освен това са планувани грантови схеми от ОПИК за поощряване на междинни предприятия в туризма с от 30 хиляди до 100 хиляди лева и по тях се кандидатства единствено с една декларация. Там, където има компликации, сме коментирали с Асоциацията на банките и ББР да се търсят облекчения на условията за  ликвидност. Финализират се и изискванията по отчетността за разпределяне на ваучери за отмора за хората от първа линия като характерна мярка, акцентира министър Ангелкова.

Успяхме да се преборим да има средства за туризъм и превоз в идващия програмен интервал , сподели още министърът. Разработваме тактиката, по която 13-те милиарда евро, планувани за България, да се оползотворят рационално и предприятията да бъдат включени като директни бенефициенти. До момента това нямаше по какъв начин да се случи. До октомври би трябвало да представим нашите претенции в тази посока, анонсира министърът и изрази убеденост, че с европейската взаимност ще се възвърне по-бързо секторът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР