Снимка БулфотоНад 80% от шофьорите ще плащат по-евтина Гражданска отговорност,

...
Снимка БулфотоНад 80% от шофьорите ще плащат по-евтина Гражданска отговорност,
Коментари Харесай

Над 80% от шофьорите ще плащат по-евтина “Гражданска отговорност“ при бонус-малус системата

Снимка Булфото

Над 80% от водачите ще заплащат по-евтина " Гражданска отговорност ", откакто влезе в действие бонус - малус системата. Това се споделя в известие на Комисията за финансов контрол. Регулаторът е почнал интензивни съвещания по новата система. Полицата може да поевтинее до 25% за правилните водачи на пътя. Само един % от водачите ще имат най-тежкото наказване - 400% оскъпяване на наложителната лавица, което се получава главно от причиняване на гибел на пътя, написа trafficnews.bg .

Същността на системата „ Бонус-малус ” е да направи полиците „ Гражданска отговорност ” скъпи за водачите, които постоянно предизвикват ПТП, а на по-внимателните да даде по-големи отстъпки. „ Бонус-малус ”-терминът може да се преведе като ”отстъпка-надбавка ”. „ Бонус ” - отстъпка, се дава за безаварийно шофиране, а „ малус ” е надбавка за количеството повреди, които лидерът има все още на сключването на застрахователния контракт. Тази система е стопански тласък за положително шофиране и работи в съвсем всички страни. При нея всеки нововключен в съвкупността обект застава на нулевото ходило и заплаща главната застрахователна вноска.

Ако през идната година застрахованият няма записано заплащане от застрахователя, той се придвижва по стъпалото с
бонус отстъпките, само че в случай че има заплащане от застрахователя, надбавките му се усилват. Така всяка последваща година е съпроводена със съответната отстъпка или надбавка към главната застрахователна вноска. Не трансформират позицията си единствено тези застраховани, които са достигнали оптималната отстъпка и не декларират искания към застрахователя за заплащане, и тези, които се намират на оптималното малусово ходило и имат рекламация за заплащане.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР