Снимка БулфотоНад 2 600 български адвокати поискаха премиерът Борисов и

...
Снимка БулфотоНад 2 600 български адвокати поискаха премиерът Борисов и
Коментари Харесай

Над 2 600 адвокати искат извинение от Владислав Горанов

Снимка Булфото

Над 2 600 български юристи желаеха министър председателят Борисов и ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева да задължат министъра на финансите Владислав Горанов да сервира своите извинения на адвокатската гилдия и на всички останали хора, които назова маргинали, обявявайки, че за тях в икономическо и финансово отношение страната надали може да направи нещо. Освен това те са възмутени от невключването им в описите за претовареност и обстоятелството, че за тях срокът за заплащане на корпоративният налог, за разлика от при множеството браншове, не се удължава и остава 30 април, написа debati.bg .

Публикуваме целия тескт на писмото на юристите:

„ Обръщаме се към Вас, не като „ маргинали “, а като представители на конституционно уредена специалност за отбрана на правата и законните ползи на българските жители. Ние се обръщаме към Вас, като част от „ Facebook общността на българските юристи “ /ФОБА/, където членуват 2600 юристи, само че и от името на хилядите наши клиенти и другари, упражняващи свободни специалности или занаятчийска активност по регистрация (журналисти, юристи, нотариуси, частни правосъдни реализатори, лицензирани оценители, специалисти към съда и прокуратурата, медицински експерти, дейци на науката, културата и образованието, икономисти, инженери, консултанти, архитекти, инспектори, специалист – счетоводители и други физически лица, упражняващи свободна специалност, които заплащат патентен налог и не са еднолични търговци, притежатели или съсобственици на капитала в търговски сдружения или регистрирани аграрни стопани или тютюнопроизводител, както и хиляди други жители полагащи труд без трудово правно отношение и месечно възнаграждение), които образуват повече от 10 – 15 % от брутния народен артикул на страната.

Всички гореизброени имаме съображение да се считаме наранени от думите на финансовия министър Горанов, изречени по време на конференцията на 22.03.2020 година под мотото „ Да не изстерясваме, за маргиналите няма какво да се направи “, където същият непремерено си разреши да обиди почтени български жители, във връзка това че формираме доходи в републиканския бюджет, само че също имаме право и съображение да претендираме страната да намерения и за нас в обстановката на изключително състояние, като не ни изключва от ограниченията за подкрепяне и отбрана, и също да ни даде опция за отлагане на данъчни и осигурителни вноски, продължение на периоди за подаване на заявления и данни за понижаване данъчните и осигурителни отговорности. Заявеното от министър Горанов, че “Българските жители, които са обществено слаби, не престават да се употребяват от системата за обществена протекция.

Тези жители, които се опитат да запазят правните отношения си с работодателите по време на рецесията, техният шеф ще получи помощ от страната. Тези жители, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, те са обществено изолирани и надали може да се направи доста за тях “ е извънредно обидно и скандализиращо за една огромна част от българските жители, които сме постоянни платци към бюджета. Като хора с състояние и достолепие сме длъжни да реагираме на това цинично изявление!

Не си коства да желаеме оставката на човек, който живее в непознато жилище, без да заплаща наем и в това време упреква внасящите стотици хиляди лв. в бюджета, само че настояваме Вие, господин Борисов, като министър председател и негов началник в Министерски съвет и Вие, г-жо Караянчева, като ръководител на Народното събрание да задължите министър Горанов да се извини за непремерените си и нагли приказки, както и да бъдат подхванати в незабавен порядък дейности по допълнение на ограниченията, които са планувани и се организират във връзка изключителното състояние в страната, като те включат и категориите, в които ние попадаме като задължени към бюджета лица, а най – неприемливо и извънредно несъстоятелно сме наречени „ маргинали “.

Невключването ни в описите за опазване на претовареност и отсрочване периоди за заплащане налог по ЗДДФЛ и корпоративен налог води до слагане в очевидно неравностойно и неравноправно състояние, с което не желаем да се съгласим, доколкото с нищо не сме дали мотив и съображение за това виждане на финансовия министър, който следва да е водеща фигура при предвижданията и равнопоставеното отнасяне на всички български жители по повод техните заплащания към бюджета.

Поставянето на етикет „ маргинали “ и определянето ни като лица, които не попадат в нито една защитна обществена скица и са обществено изолирани, заради което за тях не може да се направи доста, е и очевидна демонстрация на груба дискриминация по професионален симптом. Като се причисляваме към към този момент изразените стотици отзиви в обществените мрежи от множеството високоинтелигентни и квалифицирани хора, най – отговорно заявяваме, че не сме се оставили да бъдем на издръжката на страната, а постоянно и честно си внасяме налозите и осигуровките, като формираме народен артикул, от който господин Горанов получава заплатата си и даже единствено това е задоволително за нуждата неговото изявление да бъде порицано и категорично обществено оттеглено или да получим обществено опрощение.

Наред с това считаме, че в Народното събрание срочно следва да се подхващат дейности по допълнение на към този момент признатите текстове в нормативната уредба за привеждане ситуацията на лицата, упражняващи свободни специалности, към това на останалите български жители. В противоположен случай си резервираме правото да реагираме по отговарящ метод на нежеланието на министъра на финансите, Правителството и Народното събрание да уважат нашите обективни и основателни претенции за равно отнасяне с всички останали български жители, които са наранени от въведеното изключително състояние.

Запазваме си и правото да се отнесем към страната, както тя се отнася към нас, т.е. да я сложим в ролята на „ маргинал “! “, написа още в писмото на юристите. То е подписано от над 260 юристи от цялата страна.
 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР