Снимка БулфотоНабедени еколози, които са на хранилка на конкурентни курорти

...
Снимка БулфотоНабедени еколози, които са на хранилка на конкурентни курорти
Коментари Харесай

Вицепремиерът Валери Симеонов с жесток коментар за втория лифт на Банско: Набедени еколози, които са на хранилка на конкурентни курорти на чужди държави

Снимка Булфото

Набедени еколози, които са на хранилка на конкурентни курорти на непознати страни, стачкуват против построяването на втори кабинков въжен превоз в Банско. Това мнение изрази изрично вицепремиерът Валери Симеонов пред " България он еър ", представен от  Пик.

 

Вчера в 10 града у нас се проведоха поредни протести против плануваното от държавното управление ново оборудване в курортния град, само че в това време се състоя и контрапротест. Според Симеонов митингите на природозащитниците са платени от непознати страни, които имат интерес " да се предизвика непрестанно оборване на нови капиталови планове в България ".

" Протестите имат чисто икономическа причина. Те са финансирани с външни средства. Нямам доказателства, тъй като не съм снимал фактурите, а и такива заплащания не се правят в България ", разяснява гостът в " България заран ". 

Валери Симеонов добави, че в митингите напълно не на място вземат участие и политически партии.  " Колегите от " Да, България ", ДСБ и Български земеделски народен съюз можеше да си спестят това присъединяване - рано е още за избори. Такива не се задават, с цел да се стартира акция ", настоя той и разясни, че изброените политически обединения се отбелязват с митингите в отбрана на парк " Пирин ".

" Третата група са младежите, които се увличат по елементарно разбираеми и повърхностни лозунги ", сподели още вицепремиерът за участващите в митинги.  " В концесионната територия няма вековни гори! Те са обособени в биорезервати, които са ясно обозначени ", отсече Валери Симеонов и дефинира изказванията на природозащитниците като лъжливи и нелогични.

" Не може да изтъкнеш мотив " заплатите в района падат ", което не е истина. Какво печели концесионерът от втория въжен превоз? Нищо! В момента хиляди ски туристи си заплащат карта за въжен превоз и чакат сред час и половина и 3 часа. Когато се пусне вторият въжен превоз, ще чакат час и половина, само че цената ще бъде същата ", счита вицепремиерът. 

Един от тримата водачи на " Обединени патриоти " съобщи, че е имал сериозен диалог по тематиката с премиера Борисов, като двамата били с обща позиция за Банско и другите ски курорти у нас. Симеонов увери, че обединението е постоянна. Ще има проблеми и отсега нататък, въпросът е да се намира разговор, посочи той.

Вицепремиерът разяснява и възможното приемане на Истанбулската спогодба, която разбуни духовете и разгневи Патриотите.  " Отговорно сме заели позиция, че в нея има клопки  - избрани членове, които няма по какъв начин да приемем ", уточни Симеонов. По думите му един от тези клопки е дефиницията за пол. Всички останали текстове са положителни, най-много против насилието над дами, счита той.

Валери Симеонов изрази убеденост, че жестокото шесторно ликвидиране в Нови Искър ще бъде разкрито. Припомняме, че сега полицията търси 56-годишния Росен Ангелов за кървавата баня в новогодишната нощ.  " Прекалено тежко е закононарушението, прекомерно доста улики са оставени, поверявам се на полицията. В българското общество се насажда прекомерно доста суматоха и боязън. Не би трябвало да се втренчваме прекомерно доста в отрицателните събития, тъй като ги има на всички места ", разяснява вицепремиерът.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР