Снимка: БулфотоНа днешното открито съдебно заседание по адм. дело №1060/2018

...
Снимка: БулфотоНа днешното открито съдебно заседание по адм. дело №1060/2018
Коментари Харесай

Назначиха комлексна експертиза за проучване и добив на природен газ в Генерал Тошево

Снимка: Булфото

На днешното намерено правосъдно съвещание по адм. дело №1060/2018 година, формирано по тъжба на „ Русгеоком БГ “ ЕАД срещу Решение по оценка за въздействието върху околната среда № ВА-1/2018 година от 01.02.2018 година на Директора на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, съдът одобри постъпили доказателства от Министерство на енергетиката и изслуша мнения на страните, по отношение на поисканите от жалбоподателя експертизи.

На съображение постъпилите мнения, съдът назначи сложна съдебно-техническа експертиза.

Определената от съда задача по съдебна техническа експертиза включва експертиза по общи въпроси по отношение на геологията, оборудването и въздействията от добива върху околната среда; експертиза за въздействието върху водите води при естествена употреба и при повреди, и естествени бедствия; здравно-екологична и съдебно-екологична експертиза.

Вещите лица за комплексната съдебно-техническа експертиза са хидрогеолог, сондажен инженер, инж. химик сондажни течности, геофизик и геолог. Вещо лице за здравно-екологичната експертиза ще бъде несъмнено в идващите съвещания на съда.

 

Производството е отсрочено за 5 март 2019 година, като на движимостите лица е избран период за показване на заключенията до 15 февруари 2019 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР