Снимка: БулфотоНа 26 юни рожден ден има Преслава. Преслава Колева

...
Снимка: БулфотоНа 26 юни рожден ден има Преслава. Преслава Колева
Коментари Харесай

Преслава празнува рожден ден

Снимка: Булфото

На 26 юни рожден ден има Преслава. Преслава Колева Иванова, по-известна с артистичния си псевдоним Преслава, българска попфолк и народна певица.Сменила е рожденото си персонално име от Петя на Преслава, написа уикипедия.

Родена е на 26 юни 1984 г. в град Добрич,  в фамилията на Янка и Кольо Тончеви – шивачка и интернационален водач. Има сестра, която е с три години по-голяма, и е национална певица от музикална компания „ Пайнер “ –Ивелина Колева.

Преслава е приключила музикалното си обучение в учебно заведение по изкуствата СОУ „ Св. Климент Охридски “ в Добрич, със компетентност фолклорно пеене и музикален инструмент гъдулка. 

 Едва 7-годишна изпява първата си ария с оркестър – „ Тръгнала ми е Милена “.

На 14 години взе участие във Великденското добруджанско надсвирване в гр. Генерал Тошево. Макар и срещу волята на родителите си, стартира да пее още от 15-годишна по заведения.

В ученическите си години със свои съученици образуват оркестър и го кръщават „ Шанс “, а първия оркестър, с който е работила професионално е групировка „ Мега “. През лятото на 2003 г. Милко Калайджиев я открива за огромната сцена и я кани да пее с неговия оркестър в редица заведения по Черноморието. Само няколко месеца по-късно Петя към този момент е част от музикална компания „ Пайнер “ под креативния псевдоним Преслава. 

Преслава е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Притежава компактен и елементарно различим глас – мецосопран.

Благодарение на богатите си гласови благоприятни условия е способна да пее доста стилове музика –попфолк, фолклор, поп, рок, джаз. 

Тя е първата певица, носителка на оценката „ Музикален кумир “ на телевизия „ Планета “, и единствената в историята на попфолка, чиито общи трофеи „ Певица на годината “ се пресмятат на 13. Певицата също по този начин е отличена и с две интернационалните награди за Най-популярна българска певица в чужбина и за Балканска звезда на

Международните музикални награди надлежно в Черна гора и в Истанбул.

Освен това тя е от най-награждаваните български певици – нейните оценки и награди са съвсем 60 на брой, добити за 10 години. 

Певицата има няколкогодишна връзка с Георги Станоев – Бирмата.

През октомври 2017 година Преслава за първи път се демонстрира обществено приятеля си – предприемачът Павел Лазаров.

На 26 март 2018 година певицата афишира, че е бременна посредством пост в Instagram. На 14 септември 2018 година ражда щерка си, Паола.

Блиц помества имената и на други известни рожденици на 26 юни:

У нас:

Димитър Желев, ръководител на Съвета на шефовете и изп. шеф на „ Алианц България “.

Емил Стойчев, художник.

По света:

Ариана Гранде, американска актриса и певица. Около 50 000 души се събраха на благотворителния й концерт в Манчестър, извършено в памет на жертвите от атентата на предходния й концерт в „ Манчестър Арена ”.

Вероник Жоне, френска актриса. Сериалът „ Нана “ по едноименния разказ на Емил Зола ѝ донася известност и в България. Играе също в сериалите „ Ги дьо Мопасан “, „ Студена пот “ и „ Жюли Леско “.

Жан-Пол Абало, някогашен тогоански футболист, национал, играл за Амиен и АПОЕЛ.

Колин Грийнуд, английски бас китарист, член на групата Radiohead Крис Айзък, американски артист, рок музикант, прочут с шлагера си " Wicked Game " и частите " Baby Did Bad Bad Thing " и " Someing`s Crying ". От време на време се демонстрира като артист.

Крис О`Донъл, американски артист, прочут с присъединяване си във филми като „ Усещане за жена “ (за който е номиниран за „ Златен глобус “ за поддържаща роля), „ Батман вечно “ и „ Батман и Робин “ Ник Оферман, американски артист, прочут с филмите „ Всички хубави неща “, „ Сем. Милър “,  „ Мъжете, които се взират в кози “,  „ Внедрени в час “ Обри Плаза, американска актриса, „ Ох, на дядо! “, „ Сексология “, „ Безопасността не е обезпечена “.

Паоло Малдини, някогашен италиански футболист, считан е за един от най-хубавите бранители за всички времена. Фланелката с номер 3 в Милан е извадена от приложимост в негова чест.

Пол Томас Андерсън, американски режисьор, сценарист и продуцент. Известни филми, режисирани от него, са „ Буги нощи “, „ Магнолия “, „ Ще се лее кръв “, „ Учителят “ Робърт Дейви, американски артист, прочут от филмите „ Сурова договорка “, „ Горещо маце “, „ Леденият “, „ Игра на гибел “.

Самир Насри, френски футболист-национал от алжирски генезис.

Шон Хейс, американски артист, прочут от сериала „ Уил и Грейс “, от филмите „ Тримата тъпаци “, „ Ритни камбаната с финес “,  „ Спечели среща с Тед Хамилтън “, „ Университет за таласъми “ и други

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР