снимка: БулфотоМВР обръща сериозно внимание на битовата престъпност, това е

...
снимка: БулфотоМВР обръща сериозно внимание на битовата престъпност, това е
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов: Убийствата в България са четири пъти по-малко отколкото през 90-та, разкриваме почти всички

снимка: Булфото

Министерство на вътрешните работи обръща съществено внимание на битовата престъпност, това е наш приоритет. Това сподели министърът на вътрешните работи Младен Маринов в отговор на въпрос на публицисти във Варна за увеличаващите се случаи на битови закононарушения, предаде Радио „ Фокус “.

Маринов уточни, че през последните години е било направено доста във връзка с техническото съоръжение и закупуването на нови коли, които жителите виждат по улиците на техните градове.

„ Лично аз и основният секретар държим на бързата и съответна реакция на чиновниците “, сподели министър Младенов. Той добави, че паралелно с това продължава интервенцията на жандармерията в дребните обитаеми места. Той уточни, че наклонността е към понижаване на битовата престъпност. Данните са на база тригодишни проучвания на Центъра за анализиране на проблемите на битовата престъпност. Към момента данните сочат понижение от порядъка на 2 до 4% във връзка с структуроопределящите като грабежи, убийства.

„ Преди време върших статистика за убийствата в интервала от 1980 до 1990-та и в днешно време. Мога да Ви кажа, че да вземем за пример 90-та година започваме с 400 убийства, а сега за три години сме под 100, като разкриваемостта е съвсем 95 до 99% “, сподели още Младен Маринов. Той добави, че престъпността е реалност, само че с дейностите, които се подхващат от страна на Министерство на вътрешните работи се цели тя да бъде поддържана в граници, в които да не основават напрежение измежду обществото.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР