Снимка БулфотоМоментът е исторически - Македония трябва да получи покана

...
Снимка БулфотоМоментът е исторически - Македония трябва да получи покана
Коментари Харесай

Плевнелиев: Ако спрем Македония за ЕС, ще бъде историческа грешка!

Снимка Булфото

Моментът е исторически - Македония би трябвало да получи покана за Европейски Съюз. Президентът Радев е популист, той изпразни от наличие консултативния съвет. Радев позволи няколко доста огромни неточности. Той се заигра популистки с русофилите и изгуби доверието на американците и на водачите на Европейски Съюз. Това сподели президентът (2012 - 2017 г.) Росен Плевнелиев, който бе посетител в студиото на " България заран ".

Плевнелиев твърди, че тези съвещания са били единствено с цел да покаже Радев, че към момента е фактор на районно равнище.

" Националният интерес на България е Северна Македония да стане член на Европейски Съюз, без да слагаме някакви " червени линии. Ако в този момент ние спрем Македония по пътя към Европейски Съюз, това ще бъде историческа неточност с тежки последици за нас. България ще бере исторически позор! По пътя на договарянията би трябвало да почистим нещата си с Македония. Днес в Скопие няма нито една българска медия. Ако Радев беше почтен, можеше да погледнем неуспехите на нашата политика в връзките ни с Македония. Не сме чули оценката му за съветското въздействие в Северна Македония ", разяснява още Плевнелиев.

Той твърди, че държавното управление въпреки всичко съумява да върви напред за позицията на страната. Според него би трябвало да изплозваме мощните си козове, само че и да действаме деликатно.

" За 5-годишния ми мандат нямаше една положителна публикация в Скопие за България, а през днешния ден това към този момент е променено. Там има ново и самоуверено държавно управление. Ако Заев падне, идва Груевски - това ли желаеме? Вместо да слагаме ултиматуми, ние също би трябвало да работим крепко ", показа още президентът (2012 - 2017 г.) в ефира на  Bulgaria ON AIR .

Плевнелиев изясни, че вицепремиерът Красимир Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация са заели своята пазарна ниша, само че има баланс, тъй като държавното управление знае какво прави.

" Президентът постоянно търси борбата, само че популярност Богу, беше блокиран. Срамно е случилото се в ефира на Българска национална телевизия нощес. Някои от политиците, тук имам предвид и господин Сидеров, са не запомнили, че би трябвало да имат морални устои. Скандалите не би следвало да са метод за правене на политика ", разяснява той присъединяване на водача на " Атака " в Българска национална телевизия нощес.

Според Плевнелиев държавното управление сега има нужното болшинство и е уверен, че ще изкара мандата си.

" Чакат ни две доста значими години за европрограмите. Очаква ни една генералска борба през 2021 година, когато ще има и президентски избори. Радев не желае да служи като президент, а има единствено упоритости вътре в България ", сподели още Росен Плевнелиев.

По думите му борбата за новия цех на Volkswagen e eпична и държавното управление е дало доста атрактивна оферта.

" Продължаваме да сме в играта. Неколкократно ръководещите VW желаеха да бъде взето решение за Турция. Те имат разнообразни причини - по-големия пазар, по-развитата стопанска система. България построи една доста мощна позиция. Открихме в хода на борбата с Турция една голяма празнина - Турция е член на митническия съюз и се възползва от това съглашение. Единствено с Турция няма никакви принадлежности, че Европейска комисия може да постанова наказания, в случай че страната не съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз ", показа Плевнелиев.

Той съобщи, че абсурдът занапред следва и страната ни е задала съответните въпроси към Европейска комисия.

" Тласък на автомобилостроенето - това ще е резултатът, в случай че се реши заводът на VW да е в България. В София няма проблем VW да намерят нужните 5 000 индивида. Нека сме наясно - тази борба с Турция е неравна, само че ние постигнахме и научихме доста. Малка е вероятността да имаме цялостен триумф, само че си създадохме едно почитание към България ", заключи Плевнелиев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: