Снимка БулфотоМинистерство на околната среда и водите не е давало

...
Снимка БулфотоМинистерство на околната среда и водите не е давало
Коментари Харесай

Нено Димов: Не сме давали разрешение за внос на боклук от Италия

Снимка Булфото

Министерство на околната среда и водите не е давало позволение за вноса на боклука от Италия, италианските управляващи не са ни уведомили за арестуван на противозаконен транспорт за България. Това разгласи при чуването си в Народното събрание по искане на Българска социалистическа партия министърът на околната среда Нено Димов, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ До този миг в Министерство на околната среда и водите не е постъпвало заявление за единодушие за транспорт с жп превоз на сходен тип боклуци и надлежно не е давано позволение. В качеството си на способен орган Министерство на околната среда и водите до момента не е уведомявано от италианските способени органи за задържане на противозаконен транспорт, предопределен за България ”, акцентира министърът.

Поводът са известия в италиански медии за арестуван трен с 815 тона противозаконен отпадък за България.

„ Контролът по превозване на транспорта на боклуци е засилен още тази година, когато за рекламация министерството е сезирало контролните органи в лицето на митниците, Регионална инспекция за опазване на околната среда, " Гранична полиция " за нараснало внимание и зоркост при транспорта на боклуци ", изясни министърът.

Предприети са и ограничения за понижаване на рисковете за здравето и замърсяване на околната среда, произлизащи от боклуци. През септември са били инициирани взаимни инспекции с граничните и митническите пунктове, по черноморските пристанища, откъдето напуща или влиза в страната ни трансграничен транспорт на боклуци ”, уточни Димов.

" Съгласно европейски правилник контролът на този стадий е прелиминарен и по документи ", обясни Димов и акцентира, че прецизно се следи да не се надвишава потенциалът на получаващите отпадъците съоръжения.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 10 секунди) Рейтинг: 4287 | Одобрение: -9848 Тия пък комуняги какво са се разискали? Кой ги пита? Да си гледат там Техноинпекса! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР