Снимка БулфотоМинистърът на туризма направи коментар за предстоящите избори и

...
Снимка БулфотоМинистърът на туризма направи коментар за предстоящите избори и
Коментари Харесай

Марияна Николова: Машините за гласуване са под охрана на жандармерията

Снимка Булфото

Министърът на туризма направи коментар за идните избори и разкри какво чака от хората, които ще отидат до урните.  Машините за гласоподаване са под защита на жандармерията. Доставката им ще става в изборния ден, като за това също ще бъде подсигурена защита. Така ще се минимизира рискът от операции. Печатниците, които печатат бюлетините, също са под защитата на Столична дирекция на вътрешните работи и жандармерията. Това сподели в предаването " Неделята " на Нова телевизия вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова, която координира провеждането на парламентарните избори на 4 април.

Честността на вота зависи и от самите жители. Много е значимо да се съблюдават изборното законодателство и здравните ограничения, тъй като за първи път у нас се вършат избори по време на пандемия. Надявам се всички институции да свършат своята работа и да няма подозрение във връзка с честността на изборите, съобщи тя.

Николова посочи, че както и на предходни избори, прокуратурата ще се занимава със сигналите за пазаруване на гласове. 

Ще осигурим здравна сигурност, с цел да не се опасява нито един гласоподавател да отиде да гласоподава. Всеки, който желае, ще може да отиде и да упражни своя избор, увери вицепремиерът.

Министърът на туризма уточни, че задачата на държавното управление е туристическият летен сезон да започва на 1 май под мотото " България безвредна дестинация за лято 2021 ".

Имаме резервации за майските празници както от задгранични, по този начин и от български туристи. Всичко зависи от нашата дисциплинираност. По отношение на санитарно-хигиенните условия ще има безукорен надзор. Трябва да уверим туристите, че условията ще бъдат спазвани, уточни Марияна Николова, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР