Снимка: БулфотоМинистър Костадин Ангелов заяви в парламента, че здравната ни

...
Снимка: БулфотоМинистър Костадин Ангелов заяви в парламента, че здравната ни
Коментари Харесай

За 6 месеца напред е осигурена здравната ни система, твърди министър Ангелов

Снимка: Булфото

Министър Костадин Ангелов съобщи в Народното събрание, че здравната ни система е обезпечена за идната половин година. Той добави, че държавното управление е реагирало навременно на обстановката с Ковид.

В Парламента Ангелов отговори на рецензии на Българска социалистическа партия, че дейностите на кабинета са безредни и внасят суматоха. От Българска социалистическа партия желаят актуализиране на Националния проект за подготвеност при грип от 2006 година, оповестява Българска национална телевизия.

С тезата, че ръководещите не са били подготвени и още не са подготвени да се оправят с ковид, в този момент левицата оферират да се обнови остарял проект за битка с грип.

Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия: Искаме този проект да бъде обсъден тук, в Народно събрание, и то в точния момент. Да бъде обновен, в случай че е належащо, и да се ползва прецизно от държавното управление.

Здравният министър отвърна, че този проект е на бюрото му, само че той е за грип, а не за непознатия до момента на човечеството вирус.

Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето: От тази най-висока естрада желая да кажа на всички български жители, че нямаме безусловно никакви терзания във връзка с проектите или дейностите, които подхващаме всекидневно. Епидемията в нашата страна е следена, ограниченията са навременни и задоволителни.

Искането на Българска социалистическа партия тематиката да се разисква в Народното събрание провокира замяна на реплики за маските в зала.

Евгени Будинов-депутат от ПГ на ГЕРБ: След като толкоз доста са загрижени да си сложат маските, тъй като виждам, че 33,2 % от тях са без маски.

Валери Симеонов-зам.-председател на Народно събрание: Днес има 914 случая на новозаразени от ковид и15 умряли, тъй че в случай че обичате поставете си маските

Соцдепутатът Георги Свиленски изиска РЗИ да анулира всички наказания против депутатите за неносене на маски, тъй като не са им обезпечени условия да съблюдават заповедта.

Георги Свиленски- народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия: Трябва да съблюдаваме ограниченията, да съблюдаваме дистанцията, само че господин министър вие самичък виждате, че няма метър и половина сред народните представители.

Костадин Ангелов, министър на опазването на здравето: Трудно се схваща угриженост, когато загриженият не дава образец за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и аз няма да спра от тази естрада да ви подсещам за тях и че би трябвало да носите маски и на закрито.

Разискванията, поискани от Българска социалистическа партия във връзка с ограниченията, които се взимат по отношение на COVID-19, ще се проведат идващия петък.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР