Снимка: БулфотоМедици от Разлог се разбунтуваха, искат обяснение за това

...
Снимка: БулфотоМедици от Разлог се разбунтуваха, искат обяснение за това
Коментари Харесай

Медици от Разлог си искат обещаните 1000 лв. за работа на предна линия срещу Covid-19. Изпращат писмо до Ананиев

Снимка: Булфото

Медици от Разлог се разпалиха, желаят пояснение за това по какъв начин са избрани хората от екипите, които да получат по 1000 лева тласък за това, че са работили на предна линия с Ковид инфектирани, написа Струма.бг.

Медицински служащи от филиала за Спешна здравна помощ в Разлог изпращат писмо до министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, с което упорстват за отговор на няколко съответни въпроса. Недоволството им е подбудено от това, че не всички са получили обещаните спомагателни хонорари от 1000 лв.. Медиците се възмущават и от обстоятелството, че даже и хората от един и същи екип, в чиято промяна е признат потвърден пациент с ковид, не се мерят с идентичен критерий – едни получават тласъци, други – не.

„ Проблемът е, че даже и хора, които са били на дежурство, работили са с пациенти с ковид, не са получили тези хонорари. Последните няколко месеца аз съм била диспечер, само че съм взела участие при приемането на такива пациенти.  Всички ние сме изложени на заплаха, тъй като, когато човек пристигна през нощта с температура, ние действително не знаем с какво  тъкмо се сблъскваме и минава време, до момента в който се потвърди. Въпреки че използваме защитни средства, когато да вземем за пример пристигна пациент с открита фрактура или някакъв различен подобен проблем, ние нямаме време да се обличаме с такива костюми, тъй като би трябвало да се реагира незабавно, а в това време този човек може да носи всичко “, сподели здравната сестра Красимира Механджийска, която е измежду хората, останали без спомагателни тласъци, и която е измежду подателите на писмото до министъра, а нейното име и адрес са посочени като лице за контакт.

Във ФСМП – Разлог е събрана и подписка, в която са се разписали доста от чиновниците там, измежду които медицински сестри, фелдшери  и водачи. Въпросите, отправени към министър Ананиев, са: Какъв е правилото на систематизиране на финансовите стимули; по какъв начин е преценена степента на риск на обособените членове на екипа; кой е виновен за разпределението на средствата за финансови тласъци? Защо някои от членовете на еднакъв екип, работили един до друг с едни и същи пациенти, са получили финансов тласък, а други – не, и кой е взел сходно решение?

В писмото си до министъра медицинските чиновници упорстват и за осъществяване на инспекция на място, при която да се сондират и мненията на другите членове на личния състав, а освен на управлението.

Наред с недоволството за разпределението на спомагателните хонорари чиновници от Спешен център – Разлог споделиха още, че не всички са тествани за ковид. 

„ Много малко от сътрудниците са тествани. Поне на мен не ми е препоръчана такава алтернатива. След първия случай, който беше потвърден, бяха тествани 5 или 6 от сътрудниците, а останалите не сме.  При приема на пациента се случи по този начин, че той бе признат от едната промяна и предаден на идната, в която бях и аз. Въпреки че откакто го поехме, незабавно го качихме в отделението, ние въпреки всичко сме били контактни с него, само че ни беше казано, че откакто времето е  по-малко от 10-15 минути, не е нужно да се тестваме “, показа още Механджийска. 

Тя е измежду деятелите, борещи се за достойно  заплащане на медицинските сестри. Още през февруари месец тя е била с групата от мед. сестри, която се срещна с министър Ананиев. На срещата тя е упорствала за обезпечаване на защитни средства, макар че тогава към момента не бе оповестено изключителното състояние в страната. Мотивът й за това е бил непрекъснатият контакт на хората, работещи в Спешен център – Разлог, с чужденците, които посещават Банско и Разлог. Месец по-късно Механджийска бе индивидът, който алармира за незадоволително защитни дрехи, за което е била подложена на критика.

Надеждата им в този момент е да бъде направена инспекция на място и  даже писмото да остане без отговор, те  най-малко ще са създали всичко, което зависи от тях, с цел да защитят правата си като работещи на първа линия.



" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР