Снимка БулфотоМъж, осъден до живот за убийство, иска от държавата

...
Снимка БулфотоМъж, осъден до живот за убийство, иска от държавата
Коментари Харесай

Осъден за убийство поиска от държавата 10 000 лева заради лоши условия

Снимка Булфото

Мъж, наказан до живот за ликвидиране, желае от страната 10 000 лева. обезщетение заради  неприятни условия в килията. Асен И. претендира, че са му нанесени вреди, до момента в който обитавал от края на 1997 година до май 2016 година в пандиза в Пазарджик, написа вести.бг.

Лишеният от независимост споделял килия, която съгласно него била пренаселена и в нея нямало хигиеничен възел. Заради неприятните условия подал молба да го реалокират в наказателната килия, в която най-малко имало тоалетна. Пред магистратите той се жалва, че от неприятните условия хванал туберкулоза.

Справка от затворническата администрация обаче оборила претенциите на „ раирания “, защото спалното помещение не е било пренаселено, а в него си живеел единствено той. Стаята била с повърхност 6,7 кв.м. Имала най-нужните мебели, инсталирани съгласно условията към зоната за нараснала сигурност. Както и прозорец, през който влиза естествена светлина, а и може да се отваря за проветряване. Не липсвало и отопление.

В пандиза Асен е имал опция да се среща със духовник, да взе участие в образования, да употребява услугите на психолог. Тъмничното заведение разполага с библиотека с 10 200 тома, като библиотекарят всеки четвъртък посещава жителите на непоколебим режим и на място им предлага избор всред двайсетина заглавия, оповестява " Монитор ".

Магистратите отхвърлиха желае му като безпочвен. Според осведомени 57-годишният Асен завел преди години и друго дело против страната, което приключило като това - без да му е почетен желае.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР