Снимка: БулфотоЛокомотив (Пловдив) е новият носител на Купата на България!

...
Снимка: БулфотоЛокомотив (Пловдив) е новият носител на Купата на България!
Коментари Харесай

Локомотив е новият носител на Купата на България

Снимка: Булфото

Локомотив (Пловдив) е новият притежател на Купата на България! " Смърфовете " стигнаха до историческия си първи трофей от конкуренцията, откакто надвиха над градския противник Ботев (Пловдив) с минималното 1:0 пред към 20 хиляди души на стадион " Васил Левски ", оповестява Блиц.

``
реклама

Героят във финала се оказа Ален Ожболт, който вкара необикновен шедьовър, донесъл по този начин скъпия триумф. 

За " канарчетата " това бе 13-и край в шампионата, като те са спечелили 3 от тях, а останалите 10 са изгубени. " Смърфовете " от своя страна излязоха за пети път в последния мач от конкуренцията, а както към този момент написахме, това е първият им триумф, като останалите 4 са провали. 

В срещата за момчетата на Николай Киров няма особени изненади, като офанзивата е водена от Александър Тонев, Антонио Вутов и Тодор Неделев.

За отбора на Бруно Акрапович пък в нахлуване си партнират Анте Аралица и Ален Ожболт.  

Първото полувреме стартира с опция за символичния хазаин и се откри пред Вутов. Той стреля с глава. само че над вратата. 

След този късмет Локо стартира да стои доста по-добре от своя противник на терена, като " смърфовете " сътвориха редица обстановки. 

Най-чистата бе в 14-ата минута, когато Чико Цветанов излезе зад защитата на противника и с прекрасен пас откри Ожболт, който остана самичък против Кайзер. Нападателят обаче не се ориентира добре и стражът на " канарчетата " предотврати гола. 

В минутите до края на полувремето още веднъж " черно-белите " бяха тимът, който стоеше по-добре в мача, само че по този начин не стигна до гол. 

Второто полувреме стартира със промяна за " канарчетата ", които потърсиха някаква смяна, поради дейностите си през първата част. На мястото на Перейра влезе Филип Филипов.

Момчетата на Николай Киров заиграха малко по-добре и изравниха силите, само че продължиха да не стигат до по-сериозни обстановки. 

Така се стигна до 73-ата минута, в която падна и попадението за Локомотив. Анте Аралица бе изведен зад отбраната на " жълто-черните ", които обаче се намесиха в първия миг добре, изтласквайки го в страни. Това обаче не му попречи да се завърти и да пусне страховит пас към Ален Ожболт. Словенецът пък се възползва по най-хубавия метод и с пета означи за 1:0.

В минутите до края " канарите " пробваха да стигнат до гол, с който да вкарат дуела в продължения, само че това по този начин и не се случи, като чистите обстановки пред вратата на Мартин Луков липсваха. 

Локомотивци съумяха да задържат преднината си и справедливо се поздравиха с историческия триумф.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР