Снимка БулфотоЛинейките в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна

...
Снимка БулфотоЛинейките в Центъра за спешна медицинска помощ във Варна
Коментари Харесай

Линейките в Спешния център във Варна са в окаяно състояние

Снимка Булфото

Линейките в Центъра за незабавна здравна помощ във Варна са в окаяно положение. Лекарите разполагат с 33 коли, с които се отзовават на стотици повиквания. Всеки ден в автосервиза за ремонт влизат минимум две от колите за спешна помощ. Не са редки случаите, в които колите не са в придвижване са доста повече, оповестява Българска национална телевизия.

Дългоочакваното възобновяване на автопарка в Спешната помощ към момента се бави и водачите на коли за спешна помощ във Варна всеки ден минават стотици километри със остарели коли.

Според техническия стандарт за незабавна помощ, в положително положение са колите за спешна помощ с пробег до 300 хиляди км и са в употреба не повече от 7 години.

Когато една кола за спешна помощ се скапе, лекарският екип не може да стигне в точния момент до индивида, който чака помощ.

Милко Лефтеров: Онзи ден имахме адрес в село Цонево, там закъса автомобила. Екипът от филиал Провадия се отзова, поеха пациента, докараха го до Варна. Очаква се от март да стартира поетапното възобновяване на коли за спешна помощ в центровете за незабавна помощ в цялата страна.

Медиците от Центъра за незабавна здравна помощ във Варна се надяват да получат и по този начин нужните високопроходими коли за спешна помощ, с които да стигат до пациентите при зимни условия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР