снимка: БулфотоЛидерите от Г-7 се ангажират с мерки срещу бъдещи

...
снимка: БулфотоЛидерите от Г-7 се ангажират с мерки срещу бъдещи
Коментари Харесай

Френският президент към САЩ: Мисля, че можем да направим страхотни неща

снимка: Булфото

Лидерите от Г-7 се ангажират с ограничения против бъдещи пандемии. Предвижда се стесняване на времето за разработка на ваксини, медикаменти и способи за диагностика до под 100 дни, подсилване на световните мрежи за наблюдаване и реформиране на Световната здравна организация.

Участниците в срещата на върха на Г-7 договориха ограничения за справяне с бъдещи пандемии. Не се обрисува обаче компромис по разногласията сред Евросъюза и Англия за границата със Северна Ирландия, освен това макар апелите на американския президент Джо Байдън. Домакинът Джонсън даже заплаши със задействане на защитната уговорка.

Сутрешен крос, къпане в морето на най-спортните натури и двустранни срещи белязаха днешния ден от срещата на Г-7. Френският водач Макрон предложи рестарт на връзки с Острова, в случай че английският министър председател съблюдава обещанията си по Брекзит за Северна Ирландия. И двете страни би трябвало да ползват договореностите, обявиха ръководителите на Евросъюза.

Домакинът се пошегува с гафа на турския държавен протокол от април, когато неналичието на стол принуди Урсула фон дер Лайен да седне настрана от Шарл Мишел и президента Ердоган.

" Чудесно е да видя и двама ви. Радвам се, че протоколът наподобява е спазен и имаме столове ", сподели министър председателят на Англия Борис Джонсън.

Брюксел упорства Лондон да вкара инспекции за избрани артикули като замразени храни и наденички, които влизат в английската провинция Северна Ирландия от останалата част на Острова. Провинцията има отворена граница с еврочленката Ирландия и продължава да съблюдава разпоредбите на общия пазар.

" Мисля, че ще намерим някои прагматични решения. В противоположен случай нашите другари схващат, че първото обвързване на английското държавно управление е да подсигурява териториалната целокупност на Обединеното кралство. Точно това и ще създадем с цената на всичко ", сподели Джонсън.

" Америка се завърна с президента Байдън ", установи френският водач. " Показвате, че водачеството е партньорство. Оценяваме го и мисля, че можем да създадем страхотни неща ", сподели Макрон.

Западът би трябвало да предложи опция на Китай, която отразява нашите полезности, стандарти и метод за правене на бизнес, съобщи американската страна. Западната алтертанива на китайския проект " Един пояс, веднъж " планува вложения в най-бедните страни по планове за климата, опазването на здравето, цифровите технологии, равенството сред половете. Китайският проект от 2013-та е подписан от над 100 страни. Той включва вложения в железопътна инфраструктура, пристанища и автомагистрали.Критиците виждат в проекта средство за китайска агресия, Пекин приказва за " империалистически отживелици ". Съединените щати упорства за рецензии към Китай за потребление на насилствен труд като " ослепителен образец за нелоялната конкуренция на китайската стопанска система ".

Междувременно екоактивисти приканиха водачите към дейности по климата и опазване здравето на Световния океан.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР