Снимка БулфотоЛидерът на ВМРО прави всичко възможно партията му да

...
Снимка БулфотоЛидерът на ВМРО прави всичко възможно партията му да
Коментари Харесай

Каракачанов, ВМРО: Най-близкият вариант за явяването ни на избори е обединение на патриотичния вот

Снимка Булфото

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация прави всичко допустимо партията му да не допусне нова неточност на идващите избори.  ВМРО свика Изпълнителния комитет на партията. На него ще се вземе решение по какъв начин партията ще се яви на предварителните парламентарни избори на 11 юли.  Има няколко разновидността пред ВМРО за явяване на тези избори, съобщи преди събранието лидерът на партията Красимир Каракачанов.

Припомняме, че Валери Симеонов от НФСБ прикани за обединяване на патриотите. На изборите от 4 април от ВМРО се явиха независимо, а партията на Симеонов НФСБ се сплоти с тази на Веселин Марешки. Резултатите - и двете партии бяха под 4-процентовата преграда - 3.64% за ВМРО и 2.73% за „ Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ “.  Според социолозите възможностите на патриотите са по-високи при обединяване.

" Отново предстоят избори - единият вид е да се явим независимо, другият е да създадем тюрлю гювеч от партии с малко проценти, третият и непосредствен вид е за обединяване на патриотичния избор ", заяви Каракачанов. 

Лидерът на ВМРО поиска обединяване на база общи полезности - фамилни, национални и християнски.

От ВМРО предложиха, при обединяване на патриотите, водачите на партиите да не бъдат част от листите. Каракачанов аргументира: " Не желаеме да ставаме вождове и министри. Предлагам форма, чрез която всички ще сме оптимално обединени ". Той добави, че никой не задължава водачите да напущат постовете си в партиите, а е единствено предложение за идните избори.

" Това беше най-грозният парламент - не спонсорите вземат решение кой ще влезе в Народното събрание, а хората ", заяви Каракачанов.

" Част от партиите пробваха да си решат проблемите с изборните промени ", разкри още някогашният боен министър. 

Лидерът на патриотите бе безапелационен, че не би трябвало да сме -фили или -фоби, а да търсим ползите единствено на България. " 32 години сме първенци единствено да се ненавиждаме ", счита той. 

От ВМРО поискаха промени в Конституцията - понижаване на броя на депутатите, усилване на президентското присъединяване във властта, финансова децентрализация на общините, написа Novini.bg. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР