Снимка: БулфотоЛевкемия ... Този термин е един от видовете рак,

...
Снимка: БулфотоЛевкемия ... Този термин е един от видовете рак,
Коментари Харесай

5-те симптома на левкимията, които често игнорираме!

Снимка: Булфото

Левкемия... Този термин е един от типовете рак, който визира тъканите, които образуват кръв (костен мозък). 

Левкоцитите са значима част от защитната система на организма. Те порастват и се разделят по доста характерен метод, задоволяващи всички потребности на тялото. Но при пациенти с левкемия, костният мозък ги създава на инцидентен принцип и макар че броят им се усилва, те не могат да извършват защитната си функционалност, защото са дефектни.

Тъй като заболяването прогресира, други кръвни кафези като еритроцити и тромбоцити взаимодействат в производството. След това се появяват интервали на анемия, кървене и организмът става доста уязвим към разнообразни типове инфекции.

Но най-тревожно е, че доста хора просто не знаят или не обръщат внимание на признаците на левкемия, което, несъмнено, затруднява ранното диагностициране и понижава възможностите за позитивен резултат от лекуването.

Ето ги и 5-те най-чести клинични прояви на левкемията, които никога не би трябвало да бъдат пренебрегнати.

1. Лилави и червени петна по кожата

В здравната терминология това положение е известно като " петехия ". Това са червеникави или лилави петна, които се появяват в групи, нормално на гърдите, гърба или ръцете.

Този признак е породен от нарушаване на кръвообращението, когато кръвта кондензира и не тече вярно. Много постоянно този признак се приема за кожен обрив и не му се отдава огромно значение.

2. Болка в костите и ставите

Има доста болести, които предизвикват болежка в костите и ставите. В случай на левкемия, тази болежка се свързва с натрупването на дефектни левкоцити. Хората могат да почувстват контузия или болежка, чиято активност може да варира според от засегнатата област.

3. Главоболие

Главоболието също е един от признаците на левкемия, които постоянно се подценяват. Тя се демонстрира при положение на остра левкемия и има наклонност да бъде продължителна и интензивна. Има главоболие, тъй като притокът на кръв към мозъка и гръбначния мозък е стеснен, както при мигрена, когато съдовете мощно се стесняват (свиват).

4. Възпаление на жлезите и лимфните възли

Когато левкемията компрометира производството на бели и червени кръвни кафези, способността на организма да реагира на инфекциите понижава. Това трансформира курса на възпалителните процеси в тялото и води до отичане на жлезите и лимфните възли.

5. Необичайно кървене

Всяко извънредно и необяснимо кървене може да е симптом на левкемия. Намаляването на броя на тромбоцитите предотвратява кръвосъсирването, което усилва вероятността от кървене, написа zdrave.to.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР