Снимка БулфотоКворумът зависи от висша форма на дисциплина при управляващите,

...
Снимка БулфотоКворумът зависи от висша форма на дисциплина при управляващите,
Коментари Харесай

Дир.бг: Парламент на ръба: Какво показват сметките?

Снимка Булфото

Кворумът зависи от висша форма на дисциплинираност при ръководещите, от самостоятелните Ангел Исаев и Спас Панчев или от... Движение за права и свободи

Внезапното отдръпване на парламентарната група на " Воля " от Народното събрание сложи под сериозен въпрос опцията на Народното събрание да упражнява активност. Като прибавим протеста на " Българска социалистическа партия за България ", през днешния ден пленарните сесии ще би трябвало да се организират с общо 90-има депутати по-малко от общо 240. Така на дневен ред излиза въпросът " Как ръководещите ще подсигуряват кворума "?, написа Дир.бг.

ГЕРБ и Обединени патриоти (95+27) разполагат със 122-ма депутати. Те са задоволителни за обезпечаване на кворум, само че това не разрешава пътешестване, боледуване и какъвто и да е тип, извинено или не, неявяване. Всеки постоянно би трябвало да бъде на работа.

Макар и с увеличена степен на риска, ситуацията може да бъде избавено и при липса на двама от болшинството. Това трансформира в скъпи самостоятелните депутати Ангел Исаев и Спас Панчев, защото единствено тяхното наличие може да реши аритметичния проблем.

В противоположен случай остава най-нежеланата от ръководещото болшинство алтернатива - Движение за права и свободи. Движението за права и свободи има 25-има депутати, с които може да обезпечи и кворум, и работа, и приемането на закони. След проблема с задълженията на Главното мюфтийство не е мъчно да се предугади и първият въпрос от битуващата отвън Народното събртание алена съпротива: " Срещу какво? "

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР