снимка: БулфотоКражбите в празничните дни обичайно зачестяват, припомнят от МВР.Ето

...
снимка: БулфотоКражбите в празничните дни обичайно зачестяват, припомнят от МВР.Ето
Коментари Харесай

МВР: Пазете се от кражби по празниците

снимка: Булфото

Кражбите в празничните дни всекидневно зачестяват, напомнят от Министерство на вътрешните работи.

Ето и техните препоръки:

По предписание на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е основана организация за застраховане на публичния ред, сигурността и пожарната сигурност на популацията, надзор по съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения и обезпечаване на естественото напредване на жителите през идните празнични и почивни дни.

В тази връзка от ОД Министерство на вътрешните работи - Русе  е основана организация за недопускане на нарушавания на публичния ред през този интервал, засилено полицейското наличие в регионите на християнските  храмове  и други публични места, където е планувано провеждането на разнообразни събития и обществени празнични прояви.

Предприети са превантивни  ограничения  за ограничение осъществяването на закононарушения срещу собствеността. С оглед на това, че по време на  празници те зачестяват домовите  обири , откакто доста от жителите отсъстват от домовете си и обитават в други обитаеми места,  полиция та предлага на стопаните да подхващат всички необходими  ограничения  за запазване имущество си, изключително в случай че ще обитават другаде за по-дълго време, да не се оставят огромни суми пари и полезности, да обезопасят жилищата, да бъдат бдителни за непознати и съмнителни лица, които влизат в етажната благосъстоятелност, да са добре затворени и укрепени прозорци и балконски порти, изключително на жилищата намиращи се на по-ниските етажи, да не се оставят отключени и без контрол транспортни средства.

Във връзка с предстоящите  Великден ски  празници  и богослужения, православните  храмове  в района са инспектирани от екипи на РДПБЗН. По време на  инспекции те е обърнато изключително внимание на организацията за пожарна сигурност, обезпечаване на условия за сполучлива евакуация, съществуването на пожаротехнически средства за в началото гасене, както и на обезопасеността на местата за палене на свещи. На църковните чиновници са дадени инструкции за ограничение предпоставките за пораждане на пожари, както и за прецизно съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Голяма част от състава на полицията през идните дни ще е зает с действия, ориентирани към повишение сигурността на придвижването по пътищата.

По време на  Великден ските  празници  и обвързваните с тях почивни дни, от 29 април до 4 май тази година, както и Гергьовден – 6 май, се чака доста нарастване интензивността на придвижването по главните и второстепенни пътища на територията на ОД Министерство на вътрешните работи Русе , формиране на колони във върховите часове на тръгване и прибиране на жителите към обитаемоте места и повишаване на риска от тежки пътнотранспортни катастрофи. През този интервал ще се подхващат превантивни  ограничения  за ограничение предпоставките за пътни злополуки - респектиране на грубите извършители, изваждане от придвижването на неправоспособни, използвали алкохол или опиати водачи, както и  ограничения  за по-добра пропускателна дарба и недопускане на тапи.

В ОД Министерство на вътрешните работи  –  Русе  е направен проект, по отношение на обезпечаване на публичния ред, сигурността и спокойствието на жителите по време на предстоящите  празници  през месец април и май 2021 година и обвързваните с тях почивни дни на територията обслужвана от ОД Министерство на вътрешните работи   Русе . При правенето на разстановката на състава ще се подчертава за интензивно наличие и надзор на придвижването по време на най-високата му активност /на 29.04.2021 година за времето от 14.00 ч. до 21.00 ч., на 30.04.2021 година за времето от 10.00 ч. до 16.00 ч., на 04.05.2021 година за времето от 14.00 ч. до 21.00 ч., на 09.05.2021 година за времето от 14.00 ч. до 20.00 ч. /, като главно контролът ще се реализира по път І-5 ( Русе  – Бяла), І-2 ( Русе -Разград) и II-21 ( Русе -Силистра). Присъствието на пътя на контролния състав ще е демонстративно, като ще се обзет най-натоварените и конфликтни сектори.

По време на  Великден ските  празници  на територията на ОД Министерство на вътрешните работи - Русе  ще бъде извършена профилирана полицейска интервенция с акценти: съблюдаване на скоростните режими, надзор във връзка с ръководството на МПС след приложимост на алкохол, наркотични и/или други упойващи субстанции, дееспособност, потребление на предпазни колани и системи, други

От полицията молят водачите да се преценяват с въведените ограничавания на скоростта, да карат умерено и търпеливо, и да не подхващат рискови изпреварвания. В интервала на почивните дни и на Великден в цялата страна ще се правят засилени инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции, неправоспособни водачи, като това ще включва и териториите на дребните обитаеми места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР