Снимка БулфотоКНСБ предлага минималната трудова пенсия да се увеличи от

...
Снимка БулфотоКНСБ предлага минималната трудова пенсия да се увеличи от
Коментари Харесай

КНСБ предлага 250 лв. трудова минимална пенсия

Снимка Булфото

КНСБ предлага минималната трудова пенсия да се усили от 219,43 на 250 лева от 1 юли 2020 година, което е нарастване с 14 на 100 по отношение на настоящия й размер. Броят на пенсионерите, които ще получат нарастването съгласно изчисленията на синдиката, е 850 хиляди души, съобщи economic.bg

Допълнителният разход за реализиране на тази мярка е към 80 млн. лева и е изцяло изпълним, означават от КНСБ в ново мнение по проекта на бюджет на ДОО Конфедерацията прави съществени оферти за повишение адекватността на пенсионните заплащания.

Синдикатът е безапелационен, че при публична линия на беднотия за 2020 година от 363 лв. (изчислена по  SILC - способ на определянето й в ЕС), е наложително да се направи една първа, въпреки и внимателна крачка  - минималната пенсия за стаж и възраст да догонва и в границите на няколко години да надвиши гладко линията на беднотия, с цел да се подсигурява почтено битие на получателите на такава пенсия.

Повишаването на покупателната дарба на тази голяма група българи сигурно ще бъде доста рационална инвестиция освен в тяхното витално ниво, само че и за стопанската система на страната, безапелационни са от КНСБ.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
-->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР