Снимка БулфотоКметът на Несебър Николай Димитров, който е кандидат за

...
Снимка БулфотоКметът на Несебър Николай Димитров, който е кандидат за
Коментари Харесай

Кметът на Несебър Николай Димитров е задържан по разследване за изборни нарушения

Снимка Булфото

Кметът на Несебър Николай Димитров, който е претендент за следващ мандат, към този момент е арестуван, научи Българска телеграфна агенция от проверяващи. Заедно с него в полицията в Несебър са били отведени още няколко индивида.

Разследването срещу тях е за нарушение на изборните права на жителите. ЦИК почете през вчерашния ден настояването на основния прокурор имунитетът на Николай Димитров да бъде свален, с цел да може да бъде разследван.

Освен за него, Цацаров изиска имунитетите на още четирима - двама претенденти за общински съветници от Българска социалистическа партия за България, различен претендент за същия пост от Движение 21, както и за претендента за кмет на Свети Влас, повдигнат също от Движение 21.

Очаква се през днешния ден задържаните да бъдат трансферирани до София, където да им бъдат повдигнати обвинявания от профилираната прокуратура. Ако прокуратурата упорства те да останат за непрекъснато зад решетките, то спецсъдът ще заседава най-вероятно в петък.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: