снимка: БулфотоКакво ще се случи с услугата ще се раши

...
снимка: БулфотоКакво ще се случи с услугата ще се раши
Коментари Харесай

До месеци решават за лицевото разпознаване

снимка: Булфото

Какво ще се случи с услугата ще се раши скоро. Мнозина са срещу нейното потребление. 

Съдбата на системите за различаване на лица е на кръстопът. Пред 2020 година беше сложено началото на най-големия спор за развиването на технологиите за различаване на лица и тяхната регулация. През миналата година законодателите, бранителите на неприкосновеността на персоналния живот, правосъдните адвокати и локалните законодатели се сплотиха против технологията, като я оповестиха за инструмент за следене, отнасяне на дискриминирани групи и други закононарушения против личността и свободата. Няколко значими решения през идната година ще очертаят нейното бъдеще.

Скандалите към системите за лицево различаване, на които станахме очевидци през миналата година, заложиха на карта ролята на технологията, защото държавните управления на доста страни наподобява дават приоритет на сигурността пред гражданските свободи. Въпреки че милиони консуматори употребяват технологията всеки ден посредством функционалността FaceID на своите iPhone и отключването с лицево различаване на Android телефоните, съперниците се тормозят, че общественото потребление на лицевото различаване от правоприлагащите органи и институции, е навлизане в персоналния живот. Други предизвестяват, че логаритмите постоянно позволяват неточности, като се следят и пристрастия, при разпознаването на лица на дами и представители на малцинствени етнически групи, пише kaldata.com.

Годината стартира с следствията на The New York Times и BuzzFeed News за ClearView Al, спорен стартъп за различаване на лица, който събира милиарди фотоси на хора от обществените мрежи, без в миналото да е желал тяхното позволение.

До март пандемията от ковид направи носенето на защитни маски за лице от значително значение, което наложи бърза смяна в стотици логаритми за различаване на лица.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР