Снимка БулфотоКакви са причините за зачестилите инциденти с камиони на

...
Снимка БулфотоКакви са причините за зачестилите инциденти с камиони на
Коментари Харесай

След серията катастрофи: Защо се случват инциденти с камиони?

Снимка Булфото

Какви са аргументите за зачестилите произшествия с камиони на пътя?

Най-честата причина за неспазване на наложителната отмора е стоенето с часове по границите и по-късно догонването на периодите за доставка. Наредбата за интернационалния транспорт би трябвало да претърпи  промени, считат водачи. Само по този начин, съгласно тях, биха могли да се избегнат предпоставките за произшествия с тежкотоварни камиони, написа Нова тв.

Голяма част от тези произшествия са провокирани от непознати жители.

„ Повечето са турски водачи, които не съблюдават разпоредбите. Като влезнат в България си мислят, че са в Турция и не съблюдават правила и закони. Нито винетки купуват, нито съблюдават пътни знаци нито маркировки и по тази причина ”, описа водачът Иван Атанасов.

Най-честата причина за тежките произшествия е  заспиване на лидера. Мартин Савов е водач на ТИР към този момент 15 години, споделя, че най-големият проблем е преумората.

„ Може би за това способстват доставките по границите по-късно се гонят доставки на товари ”, сподели Мартин.

„ Не е загадка че взимат и стимуланти да ги държат будни, само че ето до какво води ”, твърди Иван Атанасов.

„ Повечето работодатели гледат да им се извърши в най-кратки периоди доставката на товарите. Шофьорите са притискани и би трябвало да се измисли някаква смяна най-много с опашката по границите ”, изяснява Савов.

Статистиката на Министерство на вътрешните работи демонстрира че от началото на годината до момента са станали 327 произшествия с непознати камиони - с 26 повече от предходната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР