снимка: БулфотоКак ще действа държавата с мерките за справяне с

...
снимка: БулфотоКак ще действа държавата с мерките за справяне с
Коментари Харесай

Има готовност антикризисните мерки 60/40 и 80/20 да се удължат до септември 2021 г.

снимка: Булфото

Как ще работи страната с ограниченията за справяне с рецесията от коронавирус. Ето и съответните решения:

Има подготвеност антикризисните ограничения 60/40 и 80/20 да се удължат до септември 2021 година Първата обаче ще бъде прецизирана от април, тъй че от нея да се възползват в действителност най-засегнатите компании, с цел да не става бизнесът подвластен от страната. Това споделя общественият министър Деница Сачева в изявление за „ Монитор “.

„ Едно от най-важните ми решения като министър до края на мандата е продължението на тези ограничения до края на месец септември, като това следва. Важно е да бъде заслужено и умерено, с цел да не стане бизнесът подвластен от страната “, споделя Сачева.

Мярката 60/40 ще бъде прецизирана, тъй че да обхване единствено най-засегнатите от рецесията.

„ От 1.04.21 година ще я създадем по-фокусирана, тъй че да се отнася до тези, които имат в действителност последна нужда, като да вземем за пример да работят на ненапълно работно време или част от производството им да бъде прекратено заради условия, подбудени от пандемията, само че това е план на разискване занапред “, сподели общественият министър.

През 2020 година 250 000 чиновници резервираха работните си места и приходите си посредством мярката 60/40. Изплатените средства са 650 млн. лева

С нови 300 млн. лева от държавния бюджет тя към този момент беше удължена до 31 март 2021 година Подкрепа бе обезпечена за най-засегнатите от пандемията браншове - туризъм, хотелиерство и ресторантьорство и „ превоз, с цел да запазят 25 265 чиновници. Бяха изплатени 40 млн. лева, а през 2021 година ще бъдат отпуснати още толкоз по линия на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “. Този инструмент може да се комбинира с 60/40, като по този начин поддръжката става 80/20, обясни още министър Сачева.

Повече от 664 000 лица с трайни увреждания получаваха всеки месец финансова поддръжка. Изплатени бяха общо близо 422 млн. лева Натискът върху обществената система няма да отслабне, защото самото възобновяване от рецесията се обрисува да се случи не по-рано от месец октомври 2021 година „ Надявам се от този момент да стартира един равномерен преход на възобновяване на икономическата активност и все пак натискът върху нас ще продължи, само че имам вяра, че с общи старания ще се оправим “, сподели още Деница Сачева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР