Снимка: БулфотоЖурналистката Люба Кулезич и съдийката Румяна Ченалова са сред

...
Снимка: БулфотоЖурналистката Люба Кулезич и съдийката Румяна Ченалова са сред
Коментари Харесай

Люба Кулезич и Румяна Ченалова са сред подслушваните покрай протестите

Снимка: Булфото

Журналистката Люба Кулезич и съдийката Румяна Ченалова са измежду подслушваните около митингите. Както е известно, стана ясно, че има лист със 130 имена на подслушвани по време на антиправителствените митинги предишното лято, който изтече в общественото пространство. В него има имена на депутати, публицисти и уредници на митингите против кабинета " Борисов 3 " и основния прокурор. 

Никола Вапцаров попада в лист със 130 лица, за които се твърди, че са подслушвани. Той е прекарал стотици дни на площада предишното лято в опит да промени метода на ръководство на страната. Мотивите за използването на специфични разследващи средства – закононарушения против страната и опит за принудително срутване на властта, написа " България Он Еър ".

" Аз не се тормозя, че съм подслушван, тъй като няма какво да чуят. Аз персонално съм афектиран, тъй като не съм нарушител. Може би са се опитвали да чуят информация, че сме някакъв скрит план, истината е, че аз бях един от тези хиляди хора, които желаеха по-добър метод на живот ", разяснява Никола Вапцаров.

Въпреки, че отчетът е строго засекретен, в изтеклия лист попадат и имената на депутати от 46-ото Народно събрание.

" Целта беше да се предотврати дейностите на протестиращите да бъдат дискредитирани с това грандиозно посягане върху гражданските им права. На мен не ми е известно да има друга европейска страна, в която да са  подслушвани лица, единствено тъй като са желали оставката на държавното управление ", съобщи Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

Освен участници в антиправителствените митинги, измежду подслушваните са и публицисти, които са отразявали недоволството под прозорците на властта.

" Аз разбрах от свои сътрудници публицисти, че съм подслушвана. Обадиха ми се, видях че ми е посочен телефонният номер, тъй че в действителност съм аз. Аз не съм правила друго с изключение на да отбелязвам антиправителствените митинги. Приемам го като офанзива против свободата на словото. Отразявала над 1000 часа тези митинги. Наистина не мога да допускам, че съм казусът в страната и съм упрекната в проведена незаконна група ", съобщи журналистът Анелия Дилева.

Макар и да не е била на площадите, телевизионната водеща Люба Кулезич също попада под удара на специфичните разследващи средства 

" Това подслушване е повече от възмутително и повече от нелегално и не е употребявано даже от времето на соца. Коварното и лукавото е, че всичко наподобява законно, а в действителност е просмукано от неправомерност ", разяснява Кулезич.

Подслушвания поради митингите са били и настоящи магистрати като прокурора от Софийската гилдия Дарин Христов и юрист Румяна Ченалова. Въпреки, че описът към момента не е публично доказан, част от подслушваните са безапелационни, че ще търсят правата си по правосъден път.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР