снимка БулфотоИзбирателни секции могат да бъдат откривани по болници и

...
снимка БулфотоИзбирателни секции могат да бъдат откривани по болници и
Коментари Харесай

ЦИК: Ще отваряме избирателни секции в болниците, ако има поне 10 желаещи

снимка Булфото

Избирателни секции могат да бъдат откривани по лечебни заведения и обществени заведения при изискване, че се намерят най-малко 10 искащи да гласоподават. Това реши ЦИК, съобщи.

Същият ще е редът в домовете за остарели хора и в другите профилирани институции за даване на обществени услуги, и на плавателни съдове под български байрак.

Ръководителите на заведенията, домовете и профилираните институции, както и на местата за отнемане от независимост и за задържане, в период от 48 часа преди изборния ден - до 17.00 часа на 1 април  2021 година, неотложно уведомяват документално за образуването на секция кмета на общината, на чиято територия се намира заведението или домът.

На членове на СИК в коронавирус отделения ще се дава цялостен комплект защитни защитни средства за сметка на бюджета - предпазен костюм за еднократна приложимост, ръкавици, предпазен шлем с хирургическа маска или защитна маска вид FFP2/FFP3, излиза наяве от решението. Няма да се позволява и разбъркване на гласуващи от други отделения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР