снимка БулфотоИва Митева нарушава основният закон на страната - Конституцията.

...
снимка БулфотоИва Митева нарушава основният закон на страната - Конституцията.
Коментари Харесай

Манолова: Ива Митева нарушава Конституцията

снимка Булфото

Ива Митева нарушава главният закон на страната - Конституцията. Причината е, че отхвърля да насрочи извънредно съвещание на Народното събрание, изясни Мая Манолова.

Тя посочи, че са изпълнили едно от нужните условия за привикване на изключително съвещание с внасяне на искане от най-малко 48 депутати с подписите на!Изправи се БГ! “, „ Демократична България “ и „ ИТН “. Текстът на член 74 на Конституцията е явен и една от хипотезите в нея споделя, че при 1/5 от народните представители Митева би трябвало да свика изключително съвещание, изясни тя, съобщи debati.bg.

Мая Манолова оспори и претекстовете за отказа на Митева, че не са изтекли 72 часа до внасянето на отчета за второ четене на измененията, свързани с Бюрото за отбрана на очевидци към основния прокурор, защото по думите й, правилникът е планувал изключения.  Тя даде за образец актуализацията на бюджета, чието разискване е било включено, макар че отчетът не е бил подготвен.

„ Така че, да бъде по този начин общителна да не си измива ръцете с президента. То е поискано по надлежния ред. Какъв знак дава ръководителят на Народното събрание като нарушава Конституцията. И за какво, с цел да не бъде финализиран закон, който хората от митингите желаеха и, който е безусловно подготвен. Но, по този начин или другояче, дали ще се гледа или не, взема решение Народното събрание, не Ива Митева. “

„ Изправи се БГ! Ние идваме! “ упорстват ръководителят на Народно събрание Ива Митева да премисли решението си и да свика изключително съвещание.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР