Снимка БулфотоИма периоди, в които клиниката в Университетската болница Света

...
Снимка БулфотоИма периоди, в които клиниката в Университетската болница Света
Коментари Харесай

Психиатрията във Варна пълна заради дрога! Хората стават агресивни и неконтролируеми

Снимка Булфото

Има интервали, в които клиниката в Университетската болница " Света Марина " е претъпкана с пациенти, развили ендогенни психози, в резултат на използването на психоактивни субстанции.

Така е и в другите места, където се лекуват псхично заболели, разяснява пред " Монитор " ръководителят на Катедрата по психиатрия и клинична логика на психиката към Медицинския университет и шеф на профилирана Клиника в УМБАЛ " Света Марина " във Варна, проф. Христо Кожухаров.

Той изясни, че най-често тези хора се обръщат за помощ към лекарите, откакто са използвали експанзия, в резултат на приложимост на психоактивни субстанции. Най-често казусът се демонстрира при вземащите амфетамини, само че съчетанието с марихуана също може да повреди душeвността.

" Употребата на тези субстанции води до неконтролируема възбуденост. Тези пациенти демонстрират експанзия към предмети, към хората и към себе си, за жал ", разяснява oщe експертът.

Той бе безапелационен, че опиатите несъмнено могат да увредят човешката душeвност. Проф. Кожухаров изясни, че за разлика от опиатите, за които нормално източникът е явен, следенето на синтетиката е извънредно мъчно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР