снимка: БулфотоИ у нас, през следващите дни ще има райони

...
снимка: БулфотоИ у нас, през следващите дни ще има райони
Коментари Харесай

Температурите падат от понеделник

снимка: Булфото

И у нас, през идващите дни ще има региони превалявания, тук-там интензивни и съпроводени от гръмотевични стихии.

Захлаждането ще продължи, до четвъртък, след което още веднъж се чака стопляне.

След няколко дни с типично лятно време температурите през новата седмица ще се върнат към нормалните за началото на месец май.

Днес в съвсем цялата страна беше горещо, с температури над 30°, в това число и по Черноморието - 32° в Ахтопол, 31° във Варна.
Съществено по-хладно остана за следващ ден по северното крайбрежие.

Утре се чака захлаждане, предава Българска национална телевизия.

Ето по какъв начин наподобява то на картите с топлинен комфорт - след доста малко региони в жълт цвят, съответстващи на температури от 20° до 25° градуса, на следващия ден към този момент съвсем на всички места ще бъде по този начин, като се изключи Югоизточна България, където температурите ще доближат до към 28°, 29°. В останалата, по-голяма част от страната, се чакат оптимални стойности сред 22° и 27°.

Ще има променлива облачност и на обособени места, с по-голяма възможност в източните и планинските региони, ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан прогносеверозападен вятър, който с изключение на за захлаждането, ще бъде причина и за внезапното понижаване на концентрацията на сахарски прахуляк в нашата страна, изключително в Северна България.

И в планините на следващия ден не са изключени следобедни валежи от дъжд, с по-голяма възможност слаби. Вятърът обаче ще бъде мощен, изключително по високите елементи, с посока към този момент от запад.

И в по-голямата част от Балканите температурите ще се намалят, като се изключи южните региони от полуострова, където ще остане горещо. Ще продължи захлаждането и на Британските острови, където се чакат и проливни превалявания от дъжд.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР